Naslovna Društvo Elektronsko zakazivanje za upis i testiranje prvaka počinje od 28. maja

Elektronsko zakazivanje za upis i testiranje prvaka počinje od 28. maja

42
0
PODELI

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Kako bi upis dece u prvi razred osnovne škole bio pojednostavljen na portalu e-Uprava, od 28. maja  biće omogućena usluga e-Zakazivanje termina za upis i testiranje budućih učenika prvog razreda,  koja će omogućiti roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi upisa i testiranja dece.

Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna  do 10. juna. Preko aplikacije e-Upis izvršiće se upis učenika u školu, kao i povlačenje neophodnih dokumenata iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu.

Roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1.  do 20. juna. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde