Naslovna Hronika Viši sud u Nišu odredio pritvor za socijalne radnike iz Vranja

Viši sud u Nišu odredio pritvor za socijalne radnike iz Vranja

35
0
PODELI
Osnovni sud u Nišu / foto: redakcija GP018

Viši sud u Nišu odredio je pritvor od 30 dana radnici Centra za socijalni rad u Vranju D.M. zbog krivičnog dela primanja mita, dok je radniku tog Centra D.T. određen pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, pošto se sumnja da su dozvolili usvajanje dečaka (10) kada za to nisu postojali uslovi.

Određivanje pritvora okrivljenima predložilo je Više javno tužilaštvo u Nišu, kako ne bi ometali postupak uticajem na svedoke.

Više javno tužilaštvo je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljene D.M zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, dok će se protiv okrivljenog D.T. sprovoditi dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni radnici Centra za socijalni rad doneli su u junu 2019. godine rešenje kojim su dozvolili porodici iz Bujanovca koja živi u Švajcarskoj da usvoji dečaka iako za to nije bio ispunjen uslov da usvojilac živi u Srbiji.

Sumnja se da je službenica Centra za socijalni rad za donošenje rešenja o usvojenju deteta primila na poklon mobilni telefon vredan 1.000 evra, dok je njen kolega pomogao tako što je napisao izveštaj u kome je lažno prikazano da se usvojilac nalazi u Srbiji, te da postoje uslovi da usvoji dete.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde