Naslovna Sve vesti Aleksinac Epidemiološka situacija na jugu Srbije pod kontrolom

Epidemiološka situacija na jugu Srbije pod kontrolom

0
PODELI
Branislav Tiodorović foto: redakcija Gradski portal 018

Epidemiloška situacija na jugu Srbije, uključujući i Leskovac i Vranje, je pod kontrolom o čemu govori podatak da je od ukupnog broja testiranih na korona virus u leskovačkoj „Juri“ samo dva odsto pozitivnih, izjavio je epidemilog Branislav Tiodorović u izjavi Radio televiziji Srbije.

On je rekao da se stalno prati epidemiološka situacija i u Vranju i vranjskoj fabrici nameštaja koja je proteklih dana bila nosilac pozitivnih nalaza.

Prema Tiodorovićevim rečima, pod kontrolom je stanje i u Gerontološkom centru u Nišu, i u domovima u Aleksincu i Negotinu.

„U Gerontološkom centru u Nišu imamo sada 120 korisnika, a 11 ih je još na lečenju u Kliničkom centru, ali će verovatno vrlo brzo biti vraćeni u Gerontološki centar. U Aleksincu nema obolelih niti onih za koje se sumnja da su oboleli. U Negotinu se takođe preduzimaju mere“, izjavio je Tiodorović.

On je dodao da se radi i dalje na testiranju korisnika gerontoloških centara i zaposlenih, tako da su juče testirana 44 radnika Gerontološkog centra u Nišu.

„Treba razmišljati o tome da se rodbini omogući poseta korisnicima u gerontološkom centrima koji su bili poptuno zaštićeni i u karantinu. To je važno iz psiholoških razloga, kako bi lakše prebrodili ovaj period“, izjavio je Tiodorović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde