Naslovna Sve vesti Bela Palanka Usvojen završni račun budžeta za 2019. godinu opštine Bela Palanka

Usvojen završni račun budžeta za 2019. godinu opštine Bela Palanka

50
0
PODELI
foto: opština Bela Palanka

Na sednici Opštinskog veća data je saglasnost na Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Bela Palanka. Na sednici je razmatrana i Odluka o drugom rebalansu budžeta opštine.

’’Zadovoljan sam Odlukom o završnom računu budžeta za 2019.godinu jer smo uspeli da realizujemo sve započete projekte, izradimo projektnu dokumentaciju i obezbedimo normalno funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova koji su budžetski korisnici. Odluka o rebalansu budžeta je razmatrana iz razloga što smo u vanrednom stanju morali da obezbedimo pakete pomoći za najugroženije kategorije stanovnika a s druge strane mnogi aktuelni projekti se privode kraju i započinju novi pa je potrebno obezbediti učešće opštine,’’ rekao je Goran Miljković, predsednik opštine Bela Palanka.

Na 129. sednici Opštinskog veća razmatrane su odluke o kratkoročnom i dugoročnom zaduženju budžeta opštine Bela Palanka.

Zbog smanjenja lokalnih prihoda usled uvođenja vanrednog stanja, a po preporuci Ministarstva finansija, opštine i gradovi imaju mogućnost da se kratkoročno zaduže.

Dugoročno zaduženje, prema rečima Miljkovića, odnosi se na sprovođenje kapitalnog projekta, odnosno rekonstrukciju bivše fabrike Femid zbog otvaranja nove fabrike za proizvodnju auto-delova.

’’U interesu Bele Palanke i svih naših sugrađana je da uspešno realizujemo ovaj projekat i otvorimo nova radna mesta. Do kraja juna očekuje se završetak radova na rekonstrukciji objekta gde će novi investitor TGRS uposliti 100 Belopalančana. Nakon toga krenuće izgradnja fabrike u indsutrijskoj zoni Murica 1 gde će novi investitor do kraja 2021.godine zaposliti 350 radnika,’’ istakao je Miljković.

Članovi veća dali su saglasnost na Program korišćenja sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine. Po ovom programu, u narednih 10-tak dana krenuće se sa čišćenjem divlje deponije u gradskom naselju, u Glavaševoj ulici i divljih deponija u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji opštine.

Na sednici je razmatran Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Bela Palanka za 2020.godinu.

Članovi veća razmatrali su godišnji izveštaj o radu Saveta za za zdravlje opštine Bela Palanka za 2019. i Izveštaj o radu Interresorne komisije za procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom i predloženim i pruženim podrškama opštine Bela Palanka za 2019. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde