Naslovna Sve vesti Aleksinac „Banjsko preobraženje“ u plemenitoj misiji

„Banjsko preobraženje“ u plemenitoj misiji

61
0
PODELI
Sokobanja / foto: redakcija

Udruženje građana „Banjsko preobraženje“ je i u ovim vanrednim i teškim okolnostima pokazalo da brine o svojim sugrađanima.

U trenucima kada su solidarnost, zajedništvo i pomoć ugroženima najpotrebniji, članovi Udruženja su došli na ideju da obezbede i doniraju zaštitnu opremu, neophodnu za bezbedno odvijanje svakodnevnih aktivnosti ustanovama u Sokobanji.

Članovi užeg rukovodstva Udruženja su tokom aprila podelili preko 700 zaštitinih vizira i 300 zaštitnih maski za lice svima kojima je to u Sokobanji potrebno: Domu zdravlja, Specijalnoj bolnici „Sokobanja“, Specijalnoj bolnici „Ozren“, državnoj apoteci i apoteci „Adonis“, Centru za socijalni rad, Zavodu za socijalno i zdravstveno osiguranje, Policijskoj stanici, Vatrogasnoj stanici, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Gerontološkom centru.

Donirano je i Pošti, Sudu, autobuskoj stanici, trgovinama „Uzor“, „Soko M“, „Bombonica“, mesarama „Dukat“ i „Viners“, pekari „Minić“, kioscima, buticima, frizerskim i kozmetičkim salonima, firmi „Adonis“ d. o. o. Takođe, viziri su poslati i ustanovama van Sokobanje, i to – Domu zdravlja u Ražnju, Infektivnoj klinici u Nišu, Domu zdravlja u Ćićevcu, firmama u Velikoj Plani i drugima.

Slavoljub Ćirković, predsednik Upravnog odbora Udruženja i koordinator čitave akcije, iskazao je veliku zahvalnost onima koji su se uključili u ovaj veliki humanitarni projekat.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su podržali našu ideju, uključili se i pomogli našu akciju. Pre svega, treba istaknuti naše članove Dušana Ivanovića i njegovu ženu Minu, koji su obavili veći deo posla, kao i Miljana Miletića, koji je pomoću 3D štampača uradio deo vizira. Firma „B-Art“ se dobrovoljno angažovala da nam pomogne u izradi zaštitnih maski. Veliku zahvalnost dugujemo firmama „Adonis“, „Uzor“, „Soko M“ i „Gas Oil“, koje su finansijski pomogle ovaj projekat. I na kraju, želim da se zahvalim sledećim firmama: „Inmold“ iz Požege na donaciji jednog dela zaštitnih vizira, „Polyhedra“ iz Beograda na donaciji prednjih delova za vizire, kao i firmi „Win Bag“ na donaciji materijala za izradu maski. Naše udruženje dalo je primer kako se treba ponašati u ovom neizvesnom i teškom periodu, kada se borimo protiv opasnog virusa, i bar delom olakšalo i zaštitilo rad onih koji su u prvim redovima borbe”, kaže Ćirkovic.

Ćirković dodaje i da je podeljeno 50 paketa humanitarne pomoći najugroženijima u Sokobanji, uz finansijsku podršku trgovine „Uzor“, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

Udruženje građana „Banjsko preobraženje“ osnovano je decembra 2019. godine, sa idejom da okupi ljude koji vole Sokobanju i žele da joj pomognu svojim znanjem, iskustvom i kontaktima u zemlji i inostranstvu.

Jedan od ciljeva Udruženja jeste humanitarni rad i pomoć lokalnoj zajednici. U skladu s tim, Udruženje je u prethodnom periodu organizovalo i besplatne preglede logopeda, što je naišlo na odličan prijem, s’ obzirom na to da u u sokobanjskoj sredini nema nijednog zaposlenog logopeda. Za mart mesec bilo je zakazano i predavanje o turizmu i savetodavni rad psihologa za decu predškolskog uzrasta, ali su te aktivnosti odložene zbog proglašenja vanrednog stanja.

“Velikom humanitarnom akcijom dodele zaštitne opreme, kao i onim prethodnim i budućim akcijama, Udruženje građana „Banjsko preobraženje“  nastavlja da ispunjava svoje ciljeve i misiju, a to su u prvom redu – plemenitost i briga o sugrađanima”, zaključuje predsednik Skupštine Udruženja građana „Banjsko preobraženje“ Milorad Gavrilović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde