Naslovna Društvo Počela kupovina garderobe, ali bez probe

Počela kupovina garderobe, ali bez probe

0
PODELI

Prodavnice garderobe su otvorene za kupce i stiče se utisak da su građani to sa velikim nestrpljenjem dočekali. Veliki broj njih je požurio da obnovi prolećnu garderobu i iskoristi za to neka sniženja.

Propisana pravila se poštuju. Svuda se nalaze obaveštenja koliko kupaca moze da se nađe u prodavnici, što zavisi od njene velicine, a prodavci su sa maskama i rukavicama. Neki od njih nose i vizire.

Kupcima se priblizavaju samo na dva metra udaljenosti, a kupci, pre nego uđu u prodavnicu moraju da dezinfikiju ruke alkoholom koji se nalazi na ulazu prodavnice.

Jedini problem je u tome sto u pojedinim prodavnicama odeće ne rade kabine za probu.

“Svratila sam da pogledam haljine, ali ne mogu da kupim nista jer ne mogu da probam. To jeste mali problem jer se brojevi razlikuju, pa sam odustala od kupovine. Možda je dozvoljeno da kupimo, a onda uz racun da vratimo ako nam ne odgovara, ali je to dupli posao pa ne zelim da rizikujem”, kaze Mirjana koja je želela da pazari haljinu.

“Ima kupaca koji ne odustaju. Mnogi od njih sa odabranim komadima odeće čekaju da stignu do kase. Red se otegao. Više zbog razmaka među kupcima, manje zbog broja onih koji pazare. Ponekad se i zaboravimo pa se malo vise priblizimo jedni drugima, ali nas ljubazno osoblje upozori na to da poštujemo međusobnu udaljenost”, kaze Marina.

Pune su i prodavnice sa tehničkom robom. Doduše nema redova ispred ulaza kao kada se pazari hrana, ali kupaca ima.

“Došli smo po neke stvari koje su nam bile potrebne i planirali smo da ih kupimo i pre pandemije, ali smo onda odustali od toga. Sada koristimo da to završimo”, objašnjava Saša.

Ne bi moglo da se kaze da se svi građani pridrzavaju propisanih mera. Tokom šetnje kroz grad mogli su da se vide mnogi prolaznici, pa i u zatvorenom prostoru, bez maski i rukavica. Sunčano i toplo vreme tome svakako doprinosi, jer je malo teze disati sa maskom, ali valja biti na oprezu. Bar tako kažu lekari,oni koji najvise u ovom trenutku brinu za nase zdravlje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde