Naslovna Kultura Predstava ,,Snežna kraljica” otvara Festival dječije umjetnosti

Predstava ,,Snežna kraljica” otvara Festival dječije umjetnosti

93
0
PODELI
foto: Pozorište lutaka Niš

Predstva „Snežna kraljica“ Pozorišta lutaka Niš otvara Šesti festival dječije umjetnosti (FEDU) koji se održava od 3. do 7. maja i koji se ove godine zbog aktuelne pandemije iz pozorišnih sala seli na internet. 

Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo.

Plakat: Zvaničan plakat festivala

U dramskom takmičarskom programu naći će se sedam predstava pozorišta iz regiona. Svečano otvaranje festivala održaće se u nedelju 3. maja u 11.00 časova prikazvanjem predstave „Snežna kraljica“ koju će gledaoci moći da vide još jednom istog dana u 19.00 časova.

Autorski tim predstave „Snežna kraljica“: režija i scenografija Zoran Lozančić i Jelena Đorđević, dramatizacija Radan Radović, idejne skice Erika Janović, kreacija i izrada lutaka Dušan Stanković i Dragani Đurić, kompjuterska animacija Aleksandar Dević.

Uloge tumače: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Mladen Milojković, Uroš Milojević, Slobodan Miljković, Marija Cvetković i Tatjana Milenković.

Svi programi će biti dostupni na onlajn platformama Festivala: na Fejsbuk strani, Jutjub kanalu i sajtu www.fedu.ba.

Udruženje „FANI“ kao organizator festivala poziva sve gledaoce da glas za predstavu koja im se najviše sviđa pošalju putem mesindžera ili na mejl info@fedu.ba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde