Naslovna Kultura Na repertoaru Pozorišta lutaka ,,Mala princeza” i ,,Alisa u zemlji čuda”

Na repertoaru Pozorišta lutaka ,,Mala princeza” i ,,Alisa u zemlji čuda”

98
0
PODELI
foto: arhiva Pozorišta lutaka

Na reperoaru Pozorišta lutaka ove nedelje biće prikazane predstave,,Mala princeza” i ,,Alisa u zemlji čuda”

Od uvođenja vanrednog stanja Pozorište lutaka prikazuje svoje predstave na Jutjub kanalu.

Linkovi za predstave biće postavljeni na fejbuk stranici Pozorišta lutaka.

Četvrtak, 30. april, „Mala princeza“

„Mala princeza“ je priča o uobraženoj princezi koja zbog grumena zlata u grlu izuzetno lepo peva i želi da se uda samo za onog prosca koji peva lepo kao i ona. Dolaze prosci, ali uzalud.  Jedini koji peva lepo skoro kao princeza je vredni mlinarev sin, ali on nije visokog roda. U celu priču se upleo čak i jedan magarac, a kako se ona završila, odnosno za koga se princeza udala ostaje da gledaoci sami otkriju.

Predstava se temelji na glumačkoj i animatorskoj veštini i odlikuje se živom i dopadljivom muzikom kao i dinamičnom i lepršavom igrom.

Predstavu je režirao Aleksandra Kanjevac, a u njoj igraju: Marija Cvetković, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Nedelja, 3. maj, „Alisa u zemlji čuda“

Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlјu čuda kakva postoje samo u snovima jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kralјica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće.

Sve je maštovito oživlјeno kreativnom scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. Predstava „Alisa u zemlji čuda“ svakog gledaoca vodi u svet fantazije i avanture.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković,  Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde