Naslovna Hronika Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina

Podignuta optužnica protiv Malčanskog berberina

220
0
PODELI
Osnovni sud u Nišu / foto: redakcija GP018

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića iz Malče koji je krajem prošle godine oteo M.K. (12). Pravna kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti Jovanović nije saopštena, zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju.

U tužilaštvu su kazali da je optužnica protiv Jovanovića podneta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.

Istraga je protiv Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u Malči, a potera za njim krenula je 20. decembra kada je u naselju Brzi Brod oteo dvanestogodišnju M.K. koja je krenula u školu iz svoje kuće u Suvom Dolu.

Devojčica je pronađena nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik, a Jovanović je uspevao još sedam dana da umakne potrazi koja do tada nije viđena na prostoru naše zemlje.

Jovanović je u martu prošle godine, posle pet meseci, pušten iz zatvora na koji je bio osuđen zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža.

On je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde