Naslovna Društvo Dom zdravlja Niš uveo 24-časovno dežurstvo za obolele od korona virusa

Dom zdravlja Niš uveo 24-časovno dežurstvo za obolele od korona virusa

204
0
PODELI
Dom zdravlja Niš / foto: redkacija GP018

Dom zdravlja Niš uveo je trijažu za febrilna stanja i respiratorne infekcije, i to kroz 24-časovno dežurstvo u centralnom objektu, saopštila je ta zdravstvena ustanova.

Od minule noći u niškom Domu zdravlja dežuraju Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za laboratorijsku dijagnostiku, Služba za rendgen dijagnostiku i stomatološka služba.
Dežurstvo je od 18 do 7 časova ujutru.
Ambulanta posebno namenjena za one sa simptomima korona virusa u Nišu se nalazi u naselju Duvaništu, dok se u Domu zdravlja prostorija za trijažu pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi virusom korona nalazi pored glavnog ulaza, u sobi broj 59.
Za sva pitanja i informacije dostupni su 24 časa telefoni Kol centra Doma zdravlja Niš 0700/303-503 (na ovom broju ima 20 telefonskih linija) i još četiri telefonske linije 018/503-736, 018/503-737, 069/4555 218 i 069/4555 168 na kojima se javljaju lekari i daju građanima stručne savete.
Ministartstvo zdravlja saopštilo je juče da  građani koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu treba da se odmah, bez odlaganja, upute u posebne ambulante domova zdravlja, i od  danas ne moraju prvo da zovu brojeve telefona domova zdravlja, epidemiologa ili Minstarstva zdravlja.
Državni sekretar Ministartsva zdravlja Berislav Vekić  rekao je za Radio televiziju Srbije da neće biti problema oko dolaska i povratka nakon 17 sati jer će pacijenti imati neophodnu dokumentaciju za kretanje tokom policijskog časa.
U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 37 pacijenata obolelih od korona virusa, a njih 15 je priključeno na aparte za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju, objavljeno je na zvaničnom sajtu KC Niš.
Prema podacima sa sajta Vlade Srbije u Nišu je od korona virusa obolelo 58 osoba, a do 29. marta u samoizolaciji se nalazilo 2.180 građana.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde