Naslovna Društvo U KC Niš u jako teškom stanju 13 pacijenta sa korona virusom

U KC Niš u jako teškom stanju 13 pacijenta sa korona virusom

0
PODELI
foto: redakcija GP 018

U Кliničkom centru Niš hospitalizovana su 33 pacijenta, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID-19, a njih 13 je jako teškom opštem stanju i priključeni su na aparate za veštačku ventilaciju, saopštila je ta zdravstvstvena ustanova.

U saopštenju se navodi da su si pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

„Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, navodi se u saopštenju.

Za sada još nije počelo zbrinjavanje obolelih od korona virusa u privremenu bolnicu u „Čairu“, ali se to može očekivati vrlo brzo pošto su pripreme za prijem pacijenata u završnoj fazi i određeni su lekari Kliničkog centra koji će dežurati u tom objektu.

Zaključno sa jučerašnjim danom, prema zvaničnoj informaciji, na kućnom lečenju u Nišu nalaze se 32 pacijenta sa laboratorijski potvrđenim korona virusom.

Poslednji podaci Ministarstva zdravlja govore da je od ukupno 741 potvrđenog slučaja obolelog od korona virusa u Srbiji 115 je sa juga, što je za 11 više u odnosu na dan ranije.
Najviše obolelih je u Nišu 59, sledi Vranje sa 16 obolelih, Leskovac sa 9, Pirot sa sedam i Prokuplje sa tri obolela.

Po dvoje zaraženih je u Kuršumliji, Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Svrljigu, dok je po jedan slučaj obolelog od virusa korona do 29. marta zabeležen u Gadžinom Hanu, Dimitrovgradu i Aleksincu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde