Naslovna Društvo Radnici „Olimpiasa“ ogorčeni uslovima u kojima rade

Radnici „Olimpiasa“ ogorčeni uslovima u kojima rade

127
0
PODELI

Ogorčeni uslovima u kojima rade, jedan broj zaposlenih u firmi „Olimpias“ (dobavljaču „Benetona“) obratili su se medijima putem mejla. Zaposleni tvrde da rade u uslovima koji su očajni u svakom pogledu, a pri tom im se preti otkazima ukoliko se ne pojave na poslu.

Beneton pogon / foto: redakcija

„Dolazimo prepunim autobusima, putujemo po nekoliko sati zato što autobusi kruže razvozeći radnike. Daju nam se maske koje nisu proverene, dobijamo sredstvo za dezinfekciju, a broje nam se kapi koji potrošimo. Naš direktor bio je u Kini pa u Italiji i došao je u Srbiju podmevajući se korona virusu. Danima je boravio medju nama sa temperaturom i kašljem i sada iz izolacije u svom domu u Italiji preti i diriguje“, naveli su zaposleni u mejlu.

Radnici navode da imaju kolege koji su u izolaciji sa visokom temperaturom i kašljem, ali da svi ostali i dalje rade i borave u istim prostorijama, a pri tom je u jednoj smeni  više od 70 radnika.

„Ovo što se radi nije humano, maltretiraju se i majke sa malom decom. Nazivaju nas kretenima i nesposobnjakovićima i traže od nas da u ovoj situaciji ispunjavamo predvidjene norme. Žalili smo se raznim inspekcija, ali izgleda da inspekcija štiti naše poslodavce“, kazali su radnici „Olimpiasa“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde