Naslovna Društvo Krenula podela paketa najugroženijim stanovnicima Niša

Krenula podela paketa najugroženijim stanovnicima Niša

161
0
PODELI
Sanja Stojanović / foto: redakcija

U Nišu je danas krenula podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu porodicama koje se nalaze u teškom ekonomskom položaju.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Niš Sanja Stojanović istakla je za Gradski portal 018 i Bum radio da je ukupno pripremljeno 3.000 paketa za 3.000 porodica.

„Paketi između ostalog sadrže i pet kilograma brašna i osam rolni toalet papira. Grad je obezbedio kompletnu logistiku za podelu paketa, a mi smo obezbedili snabdevače jer u ovo vreme nije lako nabaviti 15 tona brašna, koliko nam je bilo potrebno za 3.000 paketa“, izjavila je Stojanović.

Akciju podele paketa, dodala je Stojanović, vodi gradski Štab za vanredne situacije, a spiskove sa ekonomski ugroženim porodicama gradu je dostavio Centar za socijalni rad.

Stojanović je podsetila da se oko 6.000 porodica u Nišu nalazi u teškom položaju, tim što je 1.000 lica potpomognuto obrocima iz Narodne kuhinje.

„Štab za vanredne situacije Grada Niša i Crveni krst ulažu maksimalne napore da pomognu sve najugroženije porodice. Naša saradnja sa gradom je na visokom niovu, dobijamo od grada sve što je potrebno i stalno smo na vezi“, izjavila je Stojanović.

Ona je istakla da su i u ovoj situaciji građani Niša pokazali veliku humanost.

„Preko 100 ljudi nam se javilo nudeći svoju pomoć i usluge, a svakoga dana više od 20 naših volontera učestvuje u pripremi hunatarnih paketa i distribuciji obroka korisnicima Narodne kuhinje“, rekla je Stojanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde