Naslovna Društvo Pobediće Srbija i ovo zlo !

Pobediće Srbija i ovo zlo !

118
0
PODELI
foto: Klinički centar Niš

Klinika za kardiohirurgiju KC Niš u novembru prošle godine dobila je na poklon od strane Evropske komande Američke vojske najmoderniji i najsavremeniji aparat Real Time PCR – Quant Studio 5 koji je od strane nadležnih svetskih institucija i preporučen za ispitivanje bioloskog materijala na prisustvo korona virusa.

Aparat je u stanju da vrši analizu 96 uzoraka odjednom a sami rezultati se dobijaju za 2 sata. Dakle, ovim aparatom mogu se uraditi oko 1200 analiza za 24 sata.

Klinika za kardiohirurgiju KC Niš spremna je da organizuje rad na ovom aparatu ili da ga prebaci na korišćenje tamo gde nadležni organi procene da je najpotrebniji. Pobedice Srbija i ovo zlo!, poručio je direktor ove klinike dr Dragan Milić na svojoj fejsbuk stranici.

Aparat Real Time PCR / foto: Klinički centar Niš

On je dodao da su mu mnogi prijatelji poslali poruke zahvalnosti i podrške da izdrže i pobede epidemiju izazvanu COVID-19 govoreći da su junaci našeg naroda.

“Većina nas, zdravstvenog osoblja, sa skoro svih klinika u KC Niš radi svoj uobičajeni posao sa povćanim merama zastite, kardiohirurgija, digestivna hirurgija, grudna, vaskularna i ostale hirurgije, ORL, Oftalmologija, kardiologija, endokrina i ostale internističke grane. Pravi junaci u ovoj vanrednoj situaciji su naši anesteziolozi, infektolozi i osoblje na infektivnoj klinici, anestetičari, sestre u intenzivnim negama gde se leče inficirani corona virusom i higijeničari na tim odeljenjima. Njima treba uputiti aplauze i dati dubok naklon. Oni su ti koji po 4 sata u skafanderima vode brigu o obolelima štiteći i pacijente i sve nas”, kazao je Milić I dodao:

“Klinika za kardiohirurgiju je ponosna na 15 naših sestara, ukupno na klinici radi 64 sestara, koje su već sada na rasporedu u jedinicama intenzivne nege gde se leče najteže oboleli od COVID-19. Takodje, nasa 3 anesteziologa od ukupno 7 i 3 anestetičara od ukupno 7 koji su na prvoj liniji fronta. Skromni, tihi i vredni, bez bliceva i javnosti rade trenutno najteži i najodgovorniji posao u Srbiji I hvala im ne tome”, ističe Milić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde