Naslovna Društvo Grad Niš pripremio prostor za postavljanje 1.000 kreveta u “Čairu”

Grad Niš pripremio prostor za postavljanje 1.000 kreveta u “Čairu”

69
0
PODELI
Hala Čair se sprema za prijem pacijenata/ foto: redakcija Gradski portal 018

Grad Niš pripremio je u Sportskom centru “Čair” prostor za postavljanje 1.000 ležajeva za lečenje pacijenata koji su oboleli od korona virusa, sa blagom kliničkom slikom.

Gradonačelnik Niša i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Darko Bulatović rekao je da je grad učinio sve što je bilo potrebno kako bi Vojska Srbije sutra krenula sa postavljanjem ležajeva u Čairu koji će biti stavljeni u nadležnost zdravstvenih institucija.

foto: redakcija Gradski portal 018

Epidemiolog i koordinator gradskog Štaba Žarko Ranković kazao je da je u samoj hali “Čair” postavljena nova podloga i obezbeđen dovoljan broj toaleta i kabina za tuširanje.

“Pored svakog kreveta nalaziće se natkasna, a biće obezbeđen 24-časovni internet i veći broj televizora. Poseban prostor namenjen je za rekreaciju. Ovde će se odvijati život pod nešto drugačijim uslovima od onih što smo navikli”, izjavio je Ranković.

On je rekao da za sada nisu predviđeni paravani između kreveta, zato što prostor u hali “Čair” nije tako veliki kao prostor na sajmu u Beogradu.

“Svi oboleli biće pod 24-časovnim nadzorom lekara. Ukoliko se nekom od pacijenata stanje pogorša biće prebačen u Klinički centar Niš na dalje lečenje”, izjavio je Ranković.

Prema njegovim rečima, sa epidemiloškog aspekta nikome od obolelih se ništa ne može dogoditi zbog toga što je smešten u prostoru sa velikim brojem drugih lica zbog toga što su svi oboleli od istog virusa.

“U zavisnosti od toga da li će biti majki sa decom biće obezbeđen poseban prostor za njihovo zbrinjavanje”, istakao je Ranković.

foto: redakcija Gradski portal 018

On je kazao da svi moraju da shvate da je vanredno stanje i da je svrha ovoga što se sada radi da se spreči dalje prenošenje infekcije.

Prema njegovim rečima, Niš ima dovoljan broj lekara, sestara i volontera za lečenje obolelih od korona virusa, a ukoliko bude potrebe biće angažovani i lekari iz mesta koja gravitiraju Nišu.
U Nišu su od korona virusa do sada obolele 42 osobe, od kojih se 13 nalazi na bolničkom lečenju, a 29 su na kućnom lečenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde