Naslovna Kultura Na repertoaru Pozorišta lutaka „Čuvari prirode čiste“ i „Carev zatočenik“

Na repertoaru Pozorišta lutaka „Čuvari prirode čiste“ i „Carev zatočenik“

218
0
PODELI
foto: Foto Art Niš

Pozorište lutaka tokom vanrednog stanja prikazuje svoje predstave na YouTube kanalu.

Repertoar za ovu sedmicu:

Četvrtak, 26. mart, 18.00, predstava „Čuvari prirode čiste“

Prava ekološka predstava u kojoj se kroz stih i muziku govori o potrebi očuvanja životne sredine. Poruka predstave je jasna, a način na koji je ispričana, dinamičan. Ovakav edukativni sadržaj pomaže učiteljima i roditeljima u vaspitanju dece, a lako je prihvatljiv najmlađima. 

Predstavu je režirao Miodrag Dinulović, a uloge tumače: Srđan Miljković, Toma Bibić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Aleksandra Pavlović, Nataša Ristić i Dejan Gocić.

Nedelja, 29. mart, 11.30, predstava „Carev zatočnik“

Duhovit tekst, dinamična postavka, prateća originalna muzika puna etno-rok ritma,  kostimi i scenografski elementi dočaravaju pravu pozorišnu bajku.

Cara Prtprtptislava VI izaziva na dvoboj grozni Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Car obećava presto i ruku svoje kćeri onome ko ga savlada. Međutim, on to ne čini. Po želji svoje kćerke, njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, a ne Mitru Pjevaču, rataru koji je svaladao džina i koji želi samo da neki pesnik sačuva od zaborava njegov podvig i uspeh. 

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, muziku komponovao Nenad Milosavljević, a uloge tumače: Davorin Dinić, Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Mirjana Đorđević, Slobodan Miljković, Biljana Radenković, Srđan Miljković, Tatjana Milenković, Toma Bibić i Stanislava Joković.

Linkovi će biti objavljeni na fejsbuk strani Pozorišta lutaka. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde