Naslovna Društvo Članovi udruženja “Via Militaris” na novom zadatku

Članovi udruženja “Via Militaris” na novom zadatku

139
0
PODELI
foto: Udruženje "Via Militaris"

Udruženje rendžera „Via Militaris“ iz Sićeva od kada je uvedeno vanredno stanje svoja četiri džipa stavilo je na raspolaganje Kriznom štabu gradske opštine Niška Banja i vozilima obilaze najudaljenija sela na potezu Sićevačke klisure kako bi domaćinstvima koja su se javila na brojeve kol centara u Niškoj Banji za pomoć, dostavili lekove, hranu i druge neophodne potrepštine.

foto: Udruženje “Via Militaris”

Pet volontera su svakodnevno na terenu, a nije im smetao ni sneg koji pada ovih dana da stignu do najstarijih žitelja sela u okolini Niške Banje. Juče su posetili  manastire Sveti Nikola i Sveta Bogorodica kako bi sestrinstvu dopremili povrće a zatim su nastavili da obilaze seoka domaćinstva.  

Za četiri dana, uz pomoć volontera – rendžera 40 domaćinstava, od kojih neke žive na nepristupačnim terenima, dobilo je neophodne lekove. To su porodici čiji su članovi imali operacije, hronični bolesnici ili su stariji od 65. godina. Do sada su obišli ne samo sela koja pripadaju opštini Niška Banja , več i opštinama Pantelej i Bele Palanke a koja se nalaze na teritoriji Sićevačke klisure – Prosek, Sićevo, Jelašnica, Ravni Do , Gradište, Dolac,  Krupac, Oreovac i Pasjača.

foto: Udruženje “Via Militaris”

U saradnji sa poljoprivrednim proizvođačem Aleksandrom Tanićem iz Niške Banje koji je donirao salate i sveže povrće iz svog staklenika, rendžri su ove namirnice dostavili staračkim domaćinstvima u selima Sićevačke klisure.

Dušan Smiljanić iz Udruženja apeluje na sve koji mogu da se uključe da pomognu i organizuju da se svim staračkim domaćinstvima dostave lekovi i neophodne namirnice. Za to im je pre svega potreban benzin.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde