Naslovna Kultura Danas počinje emitovanje predstava Pozorišta lutaka na Jutjub kanalu

Danas počinje emitovanje predstava Pozorišta lutaka na Jutjub kanalu

76
0
PODELI
Radoznalo slonče / foto: Pozorište lutaka

Pozorište lutaka u četvrtak 19. marta u 18 časova počinje emitovanje predstava putem Jutjub kanala. Prva predstava koju će gledaoci videti je “Radoznalo slonče”. 

Kratak sadržaj:

Priča je veoma jednostavna… Nekada davno svi slonovi su imali majušne noseve… Ali to je promenio, jednom i zauvek, jedan mali radoznao slon: ”Zašto ovo izgleda ovako, zašto je ono onako, majko? Zašto, zašto, zašto…?” Mali slon je pitao krokodila i otada svi slonovi imaju duge noseve – surle. Predstava je puna ritma i plesa, a  posebnu čaroliju i lepotu igre čine lutke.

Predstavu je po romanu R. Kiplinga režirao Viktor Klimčuk, a uloge tumače: Nataša Ristić, Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Tatjana Milenković. Link ka kanalu biće objavljen na Facebook stranici Pozorišta lutaka sutra u 18.00 časova.

Na ovaj način Pozorište lutaka učestvuje i u kampanji “Pozorište u tvojoj sobi” koju je pokrenulo Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ kojoj su se pridružila mnoga pozorišta iz zemlje i regiona.

Podsećamo, Pozorište lutaka će emitovati svoje predstave u uobičajenim terminima predviđenim za igranje predstava, četvrtkom u 18.00 i nedeljom u 11.30. Ostalim danima Pozorište će emitovati spotove, inserte iz predstava i druge zanimljive sadržaje vezane za luktkarstvo i pozorišno stvaralaštvo za decu i mlade. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde