Naslovna Sve vesti Niš Košarkaši Sremca i dalje u vrhu srednjškolske košarke u Srbiji

Košarkaši Sremca i dalje u vrhu srednjškolske košarke u Srbiji

343
0
PODELI
foto: Prva niška gimnazija Stevan Sremac

Košarkaška ekipa Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ poslednjih nekoliko godina brani titulu prvaka Niša. I ove školske godine prvaci su grada, a na međuokružnom takmičenju u Aleksandovcu, održanom 2. marta, osvojili su treće mesto.

Borbenim i požrtvovanim gimnazijalcima za malo je izmakao plasman na srednjoškolsku košarkašku olimpijadu. Na međuokružno takmičenje nisu otišli u punom sastavu, što zbog bolesti, što zbog drugih obaveza nekoliko igrača, ali su uprkos tome na terenu još jednom pokazali da su odlični u sportu kojim se bave i da su s razlogom, godinama unazad, ponos svoje škole i svog grada.

Njihov trener, Marina Milojević, potvrđuje da su dostojno predstavili Nišavski okrug boreći se u zaista jakoj konkurenciji.

foto: Prva niška gimnazija Stevan Sremac

„Pored naše učestvovale su još 3 ekipe i to iz zaječarskog, prokupačkog i kruševačkog okruga. Osvojili smo treće mesto, što je dobar uspeh. Naravno da smo se nadali prvom mestu koje bi vodilo na školsku olimpijadu, a koja se maja meseca održava u Novom Sadu. Nismo uspeli. Pobedila je škola kruševačkog okruga”, kaže Marina Milojević.

Biti treći među briljantnim košarkašima okruga veliki je uspeh, ipak ostaje žal zbog izgubljene šanse da se bore na srednjoškolskoj olimpijadi, koja se tretira kao državno takmičenje košarkaša-srednjoškolaca.

„Najveći problem je bio to što su nam se pojedini igrači razboleli i nisu mogli da igraju. Moglo je da pođe 10, a ja sam povela 8 igrača. Jedan član ekipe je baš tada imao važan edukativni trening sa svojim klubom, što mu je veoma značilo, i nije mogao da pođe sa nama, tako da nam ekipa nije bila u punom sastavu”.

Ono što je svakako značajno, jeste dugogodišnje prvo mesto grada Niša, što nije nimalo lako osvojiti, jer su niške ekipe zaista jake, za respekt.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde