Naslovna Društvo Dragan Ilić gost ovonedeljnog “Medijskog prelistavanja” u EU info kutku

Dragan Ilić gost ovonedeljnog “Medijskog prelistavanja” u EU info kutku

67
0
PODELI
foto: Eu info kutak

EU info kutak u Nišu organizuje novo „Medijsko prelistavanje sa…“ u okviru ciklusa događaja na kojima zainteresovani razgovaraju sa istaknutim medijskim profesionalcima i analiziraju značajne teme koje su u medijima obeležile protekli period.

Naredni gost “Medijskog prelistavanja” je Dragan Ilić, radijski i televizijski novinar i voditelj 28. februara od 17 sati u prostorijama EU info kutka u Nišu.  

I ovom prilikom će gosti po uobičajenoj praksi prelistavati vesti u medijima koje su bile najaktuelnije u minulom periodu.  Analiziraće kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija.

Kao i na prethodnim prelistavanjima, jedan od najvažnijih ciljeva događaja biće da se ukaže na značaj medijske pismenosti i mehanizama kojima možemo doći do boljeg razumevanja vesti i prepoznati manipulacije kojima smo često izloženi u medijima. 

Tokom prelistavanja sa Draganom Ilićem poseban osvrt imaće na to koja je uloga radija danas i kako može da zadrži kredibilitet i uticaj u vremenu kada slike i vizuelni doživljaji nadjačavaju suštinu. 

Dragan Ilić je poznati radijski i televizijski novinar i voditelj sa više od 25 godina iskustva rada u medijima. Kreirao je i vodio emisije “TV Manijak”, “Taksi B92”, “Manijaci na točkovima” a sa koleginicom Goricom Nešović vodi jedan od najslušanijih jutarnjih programa „Buđenje“. Kolumnista je nedeljnika Vreme i deo tima „Četiri i po muškarca“ u okviru emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“. 

Ideja EU info kutka je da za svako „Medijsko prelistavanje sa…“ ugoste po jednog stručnjaka iz oblasti medija koji će sa publikom otvoreno razgovarati o značajnim temama o kojima su mediji u prethodnom periodu izveštavali.

Prvo medijsko prelistavanje organizovano je sa urednicom servisa BBC na srpskom jeziku Aleksandrom Nikšić, a zatim sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Dražom Petrovićem. 

Prisustvo „Medijskom prelistavanju sa Draganom Ilićem“ je besplatno za zainteresovane građane. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi ispod.  

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde