Naslovna Hronika Osuđeni koji su “otišli” iz zatvora još nisu pronađeni 

Osuđeni koji su “otišli” iz zatvora još nisu pronađeni 

187
0
PODELI
foto: KPZ Niš

Tri osuđenika koji su juče ujutru pobegla iz Kazneno-popravnog zavoda u Nišu još nisu pronađeni. U Policijskoj upravi u Nišu kazali suda se za osuđenicima i dalje intenzivno traga.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija demantovali su da se radi o bekstvu i istakli da se radi o udaljenju tri prekršajno kažnjena osuđenika udaljilja su se iz poluotvorenog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

“Nije reč o bekstvu kako su preneli pojedini mediji, već o udaljenju. Naime, prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija u poluotvorenom i otvorenom odeljenju Zavoda ne postoje fizičko-tehničke prepreke, tako da ne može da se govori o bekstvu”, kazali su u Upravi.

Prema nezvaničnim informacijama, tri osuđenika bili su osuđeni na kratke kazne i trebalo je da se nađu na slobodi za svega nekoliko dana.
Jedan od njih trebalo je da izađe iz zatvora za sedam dana, drugi za deset, a treći za oko mesec i po dana, a njihovo udaljenje iz zatvora primećeno je juče u šest sati na prozivci.
U poluotvorenom odeljenju Kazneno-popravnog zatvora nalaze se uglavnom osuđenici kojima je zatvorska kazna određena  zbog neplaćanja novčanih kazni ili prekršaja ili osuđenici sa blažim sankcijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde