Naslovna Kultura “Scena u trenu” – teatar improvizacije u Lutkarskom pozorištu

“Scena u trenu” – teatar improvizacije u Lutkarskom pozorištu

103
0
PODELI
foto: Scena na terenu

Osam glumaca, jedan moderator, Lutkarsko pozorište i Vi, draga publiko! To je sve što je potrebno za teatar improvizacije “Scena u trenu”! Zato spremite dlanove i osmehe, jer vas ono što budete videli na pozornici neće ostaviti ravnodušnima, poručuju glumci iz teatra “Scena na terenu”, a niška publika će se sresti sa njima 2.maja od 20 sati u Lutkarskom pozorištu.

Poslednjih meseci “Scena u trenu” je putujuće pozorište, koje dobru energiju i smeh širi čitavim gradom. 

foto: Scena na terenu

Iskusni profesionalci iz glumačkog sveta kažu da je improvizacija jedna od najbitnijih veština glumaca kojom radnju, karaktere, dijaloge i priču kreiraju na licu mesta. Upravo to će glumci i pokušati da urade! Kroz petnaestak igara koje su pripremili, daće sve od sebe da se snađu u različitim zadacima i da se izbore sa brojnim poteškoćama kojima ih izlaže moderator, ali i publika koja je i sama deo ove velike predstave. 

foto: Scena na terenu

“Ovakva forma teatra je veliki izazov! Potrebna je ogromna količina koncetracije i sposobnost da se brzo misli, kako bi se u trenutku stvorila scena u okviru određene igre. Najzanimljivije kod ove predstave je što nijedno izvođenje ne liči na prethodno, a sigruni smo da ćemo novim igrama, specijalnim gostima i brojnim iznenađenjima osvojiti publiku!”, navode u ovom glumačkom ansamblu.

U teatru improvizacije ,,Scena u Trenu’’ učestvuju Dušan Ščepihin, Nemanja Dimitrijević, Marko Rašić, Andrija Stojković, Davorin Dinić, Jovana Đorđević, Jelena Stanković i Barbara Savić. Moderator je Petar Ščepihin. Ako i vi želite da se pridružite našem ansamblu i budete deo “Scene u trenu” iz publike, karte čija je cena 250 dinara možete rezervisati na broj 069/30/89/992.

Veliki američki glumac Del Close je rekao: “Nakon improvizacije svet postane za nijansu bolji nego sto je bio ranije. Postoji nesto u vezi sa improvizacijom sto otkriva pozitivnu stranu ljudskog duha, kada se grupa ljudi okupi i prateci nekoliko jednostavnih smernica- stvori umetnost, zabavi publiku i dovede sebe do ushićenja.’’

Zato iz organizacije pozivaju da budete 2. marta u Pozorištu lutaka, i da dopustite glumcima da, ako ne svet, onda bar vaš dan učine za nijansu boljim nego što je bio ranije, dodaju glumci iz “Scene na terenu”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde