Naslovna Sve vesti Niš Prvi Studentski debatni klub u Nišu počinje sa radom

Prvi Studentski debatni klub u Nišu počinje sa radom

121
0
PODELI
Studenti debatuju o zagađenju vazduha na svečanom otvaranju 26. februara foto: Debatni klub

Pri Filozofskom fakultetu u Nišu počinje sa radom Studentski debatni klub, prvi u Nišu, koji je otvoren za studente svih fakulteta. Početak rada kluba obeležiće Prezentaciona debata na temu „Uvesti strožije mere protiv zagađenja vazduha?“, koja će biti održana u sredu, 26. februara u 19 časova, na Filozofskom fakultetu.

Klub je pokrenulo troje studenata, iskusnih u debati, sa željom da i studenti u Nišu dobiju priliku da redovno usavršavaju svoje debatne veštine. Zahvaljujući jednom od osnivača, Novaku Čelebiću, studentu beogradskog Pravnog fakulteta, članove kluba će podučavati debatni treneri iz prestonice, koji su svoja iskustva stekli na brojnim nacionalnim i međunarodnim turnirima. Tako će i studenti niškog Univerziteta, u okviru debatnog kluba, dobiti šansu da i sami postanu treneri i takmičari u debatnim okršajima širom zemlje i regiona.

Studenti, ali i srednjoškolci, i svi zainteresovani građani, imaće prilike da se upoznaju sa radom ovog kluba na Prezentacionoj debati, događaju koji debatni klubovi organizuju pre početka svake nove godine rada. Osim što će videti kako se vode akademske debate, Nišlije će moći i da čuju kako studenti razmišljaju o rešavanju ovog, danas aktuelnog problema u našoj zemlji. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde