Naslovna Društvo Održan prijem u Gradskoj kući za dobitnike Sretenjskih nagrada

Održan prijem u Gradskoj kući za dobitnike Sretenjskih nagrada

0
PODELI
foto: redakcija Gradski portal 018

Veljko Đurić, učenik gimanizije Svetozar Marković najmlađi je dobitnik Sretenjske nagrade, a nagrađena je i Narodna biblioteka “Stevan Sremac” Sretenjskim ordenom drugog stepena. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović organizovao je u Gradskoj kući svečani prijem za dobitnike najvišeg državnog priznanja iz Niša.

“Izuzetna mi je čast što sam primio ovo priznanje posebno jer sam najmlađi dobitnik”, kazao je Veljko Đorić, učenik Gimnazije “Svetozar Marković” koji ima samo 15 godina.

“Odlikovanje je i neka vrsta obaveze koja mi nagoveštava da u budućnosti moram još vrednije da radim”.

Sonja Šuković kaže da je Narodna biblioteka “Stevan Sremac” predložena od strane grada za ovo odlikovanje.

“Poslednjih godina je biblioteka imala neku vrstu zaštite od strane čoveka koji je prepoznao značaj kulture a to je gradonačelnik Niša Darko Bulatović jer je njegovim dolaskom u biblioteku počela njena renesansa, da tako kažem”, rekla je Sonja Šuković.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istako je da je ponosan na to što su dobitnici najvišeg državnog priznanja baš iz Niša.

“Ponosimo se time što su Veljko i Narodna biblioteka, dobitnici najvišeg državnog priznanja, iz Niša”, kazao je Bulatović.

“Značajno je to što smo kao grad imali čast da predložimo jednu takvu instituciju sa tolikom tradicijom i tolikim značajem za kulturu za ovaj grad. U istom trenutku smo imali i priliku i čast da mladost, a rekao bih pre svega budućnost, predložimo i Veljka koji već sa svojih 15 godina svojim rezultatima, opominje a onda i pruža šansu da  kao odgovorno društvo u korak sa vremenom i događajima možemo ispratiti i njegova očekivanja i očekivanja mladih generacija koje dolaze”.

On je dodao da je potrebno pružiti punu podršku mladim talentima koji dolaze kako bi se kvalitetno usavršavati, a onda i zaposliti i ostati u svom gradu i svojoj zemlji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde