Naslovna Društvo Završetak lamele Elektronskog fakulteta u toku leta

Završetak lamele Elektronskog fakulteta u toku leta

101
0
PODELI

Nova lamela Elektronskog fakulteta u Nišu biće završena tokom leta ove godine, rekao je gradonačelnik Darko Bulatović, koji je obišao radove na gradilištu zajedno sa dekanom ovog fakulteta profesorom dr Draganom Mančićem.

Nova lamela značajna je jer će u njoj biti formiran veliki broj istraživačkih laboratorija.

“Nova zgrada Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu znači i novih 7.000 kvadrata koji će biti na raspolaganju našim mladim stručnjacima”, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. “Izvođači radova kažu da završetak zgrade može da se očekuje već na leto. Ono što je planirano još sedamdesetih godina evo završava se ove godine na opšte zadovoljstvo, pre svega, zajednice, fakulteta, samog Univerziteta. Raduje nas i činjenica što sveke godine imamo sve veći i veći broj studenata, a za neku godinu možemo da očekujemo i duplo veći broj studenata nego što je to bilo koliko pre nekoliko godina”, kazao je Bulatović.

Dekan Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Maničić je dodao da je zgrada od posebnog značaja za fakultet jer će u njoj biti formiran veliki broj istraživačkih laboratorija.

“Nove laboratorije će biti i opremljene i zbog toga smo u kontaktu sa brojnim kompanijama iz okruženja. U toku su dogovori oko nabavke neke opreme, ali i donacija. Pored toga planirano je više klasičnih, nastavnih, laboratorija obzirom na sve veći broj studenata koje svake godine upisujemo na prvu godinu osnovnih akademskih studija”.

Završetkom nove lamele studenti i profesori Elektronskog fakulteta dobiće bolje uslove za rad i studiranje. Nova lamela i nove laboratorije koje će se naći u njoj svrstaće Elektronski fakultet u red svetski opremljenih univerziteta, a studentima će biti omogućeno da dobiju najkvalitetnije obrazovanje prateći svetske tokove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde