Naslovna Društvo Srpski vatrogasci i spasioci na vežbi u Rusko-sprskom humanitarnom centru

Srpski vatrogasci i spasioci na vežbi u Rusko-sprskom humanitarnom centru

36
0
PODELI

Vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorska služba spasavanja demonstrirale su danas u Rusko-srpskom humanitarnom centru (RSHC) u Nišu obuku i vežbe spasavanja.

Pokaznoj vežbi prisustvovali su zamenik ministra za vanredne situacije Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković.

Miličković je rekao da je Rusija veliki prijatelj Srbije, što je povrdjeno i kada je tokom gašenja požara na Staroj planini u novembru prošle godine učestvovao avion Iljušin-76.

Milosav Miličković (sredina)

„Zahvalni smo Rusiji ali i Međunarodnom centru za civilnu odbranu koji konstantno doprema opremu RSHC. Centar je mnogo napredovao otkako je postao aktivni član Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i to članstvo je veoma značajno za budućnost Centra“, istakao je Miličković.

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijan podsetio je da RSHC funkcioniše 8. godina.

„Centar je osnovan kako bi predstavljao garanciju humanitarne bezbednosti čitavom balkanskom regionu. S trenutnim kapacitetima centra možemo da tvrdimo da ovaj Centar sigurno ima budućnost“, rekao je Čuprijan.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko istakao je da je saradnja Srbije i Rusije u humanitarnoj sferi izuzetno važna.

„RSHC je spreman na svaki izazov i  ima mogućnosti za razvoj. Verujem da će razvoj obezbediti još brže reagovanje u kriznim situacijama.  Naročito je važno da se suzbiju humanitarne katastrofe na Balkanu“, rekao je Harčenko.

Andrej Кudinov zamenik generalnog sekretara Međunarodne organizacije civilne odbrane istakao je da će Centar dobiti podršku strateških partnera kao što su Rusija i međunarodne organizacije civilne odbrane.

Vežba u Rusko-srpskom humanitarnom centru

Predstavnici Rusko-srpskog humanitarnog centra uručili su danas humanitarnu pomoć u vidu opreme za vanredne situacij Republičkoj upravi civilne zaštite Republike Srpske. pripadnici SRHC-a uručili su humanitarnu pomoć u vidu opreme za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde