Naslovna Društvo Tribina o budućnosti radija u petak u Eu info kutku

Tribina o budućnosti radija u petak u Eu info kutku

42
0
PODELI

Iz Eu info kutka pozivaju na tribinu o budućnosti radija koja će se održati unjihovim prostorijama (Kralja Milana 7) u petak, 14.2. od 11 časova, pod nazivom „Da li je Radio ili i dalje radi?” o kojoj će govoriti poznati stručnjaci koji su dugo radili ili i dalje rade u ovoj oblasti.

Radio je prvi elektronski medij, koji postoji od 1906. godine. 114 godina kasnije, povodom Međunarodnog dana radija, postavljamo pitanje, da li on i dalje predstavlja nezamenljivi deo naših života. Događaj će biti prenošen uživo na Youtube kanalu EU info centra – https://www.youtube.com/user/EUICBG.

Tribina će u fokusu imati prošlost, sadašnjost i budućnost radija, odnosno audio formi uopšteno. Zanimljivi govornici analiziraće kroz evoluciju audio formi, raspravljati o njihovoj ulozi u modernom društvu i mogućoj budućnosti. Kakav je uticaj podcasta i da li polako preuzima ulogu radija, biće jos jedno od pitanja?

Na događaju će govoriti:

Nataša Raketić, urednica na Radio Beogradu 1
Ana Martinoli, profesorka FDU, bivša direktorka Radija B92
Galeb Nikačević, podcaster (Agelast)
Djordje Vlajić, novinar
Miloš Milić, novinar RTS-a (moderator)
o

Međunarodni dan radija proglašen je 2011. godine od strane država članica UNESCO-a, a Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je 2012. godine odluku da se ovaj praznik obeležava na globalnom nivou.

Radio je moćan medij i predstavlja platformu za demokratski diskurs. Na globalnom nivou radio ostaje medij sa najviše konzumenata. Ova jedinstvena sposobnost da dopre do najšire publike znači da radio može oblikovati iskustvo različitosti u društvu, biti arena za sve glasove koji govore, budu predstavljeni i čuti. Radio stanice bi trebalo da služi različitim zajednicama, nudeći širok izbor programa, gledišta i sadržaja, i odražavaju različitost publike u njihovim organizacijama i operacijama, navodi UNESCO.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde