Naslovna Društvo Fijakerom ulicama Niša

Fijakerom ulicama Niša

37
0
PODELI
Vladeta Veljović foto:V.P.

Fijaker koji vuku zaprežni konji česta je turistička ponuda u mnogim evropskim gradovima, a takva ponuda može da bude i turistička atrakcija i u Nišu smatra i Vladeta Veljović, direktor i osnivač Konjičkog kluba “Čegar” u Nišu.

On je ovu ideju predočio i načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, a nada se da će ostvariti i saradnju sa gradom kako bi posetioci Niša mogli da se upoznaju sa gradom na jedan sasvim drugačiji način. Ako dogovora i ne bude, kaže Veljović, klub će smoći dovoljno snage da i sam realizuje ovu ideju. Ali on očekuje podršku grada.

“U okrug nisam došao da tražim finansijsku pomoć već da ponudim neku novu ideju, a to je da grad dobije fijaker po čemu bi bio prepoznatljiviji, a turistička ponuda veća”, kaže Veljović. “Za to mi je potrebna samo podrška u gradu. Potrebno mi je samo partnerstvo. Sve ostalo klub već ima”.

Fijaker je nabavljen i na imanju je Konjičkog kluba “Čegar”. Potrebno je samo “zeleno svetlo” grada da on postane deo turističke ponude.

Veljović dodaje da je klub po mnogo čemu jedinstven. Osnovan je daleke 1860.godine i nalazi se u Niškoj Banji, a njegovom radu je posvećena cela njegova porodica.

“Imamo i mali ZOO vrt sa domaćim životinjama koji najviše posećuju deca”, dodaje Veljović naglašavajući da se seća vremena, dalekih 50-ih godina kada je i grad imao zoološki vrt.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde