Naslovna Sve vesti Niš Boban Stanković licenciran za niški klub košarke u kolicima

Boban Stanković licenciran za niški klub košarke u kolicima

90
0
PODELI

Poznato je da izvesno vreme KKK “Nais” sarađuje sa našim reprezentativcem Bobanom Stankovićem. On je prošlog meseca igrao dve prijateljske utakmice u dresu KKK “Nais”, u Sofiji protiv BKHU “Levski i Kruševcu protiv matičnog KKK “Singidunum”. Pored igranja utakmica, Boban Stanković je pomagao u trenažnim aktivnostima KKK „Nais“ i značajno pomogao članovima stručnog štaba i igračima KKK “Nais” da napreduju.    

Trenutno je Boban Stanković, formalno bez kluba, čeka angažman. Da bi ostao u takmičarskom ritmu, a i da bi se podigao kvalitet Prve lige Srbije,  obavljeni su razgovori sa Bobanom Stankovićem i predsednikom njegovog matičnog kluba KKK “Singidunum”, Željkom Ćirkovićem, u kojima je zaključeno da nema prepreka za angažovanje i licenciranje Bobana Stankovića za KKK “Nais” do kraja sezone.

Konačnu dozvolu za licenciranje Bobana Stankovića za KKK „Nais“ doneo je koncenzusom Kolegijum PLS – skup čelnika svih klubova PLS-a i Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

„Zahvaljujem se predstavnicima Kolegijuma PLS-a i rukovodstvu SKKS-a na dozvoli da Boban Stanković do pronalaska angažmana u inostranstvu nastupa za KKK „Nais“. On čini igrače na terenu i van terena boljim. Kao jedan od naših najboljih i najuspešnijih igrača ne samo sada, već u istoriji naše košarke u kolicima, podići će i kvalitet PLS-a. Velika nam je čast i privilegija imati ga u klubu i u prvenstvu Srbije“,  rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

Inače, Boban Stanković aktivno koristi pauzu između dva angažmana. Prošle jeseni je upisao trenersku školu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu – smer košarka, pa je, pored saradnje sa KKK „Nais“, to još jedan razlog njegovog češćeg boravka u Nišu.

Boban Stanković (1980)  je imao 13 godina, tokom večernje šetnje u njegovom rodnom selu Straža kod Gnjilana, iz mraka je pucano na njegovog brata i njega. Brat je ostao, srećom, nepovređen, a Boban Stanković je zadobio četiri prostrelne rane u predelu kičme. Kao osoba sa paraplegijom, za kretanje je morao da koristi kolica. Deo rehabilitacije je proveo u Beogradu („Dr Miroslav Zotović“ u Beogradu) i Čikagu (Schwab Rehabilitation Hospital).

Srednju školu specijalizovanu za školovanje učenika sa teš koćama u kretanju Pravno brotehnički smer sv. Nikola Zabjelo  je završio u Podgorici. Boravio je u Centru za rehabilitaciju i profesionalno ospsobljavanje „Sv. Nikola“ u Podgorici, gde je završio školovanje za na pravno-birotehničkom smeru.

Bavio se mnogim sportovima, atletika, plivanje, džet-ski, ali je najuspešniji u košarci u kolicima. Igrao je za klubove u Beogradu,Bijeljini, Banja Luci, Solunu,  Atini, osvojeno dva puta prvenstvo Grčke, nacionalni kup i individualna nagrada za najboljeg igrača Grčke.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde