Naslovna Društvo Ambasador Nemačke posetio Niš 

Ambasador Nemačke posetio Niš 

52
0
PODELI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se danas sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom  i predsednikom Regionalne privredne komore Niš Aleksandrom Milićevićem. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je podsetio da je Nemačka najznačajniji partner Niša i juga Srbije  u spoljnotrgovinskoj razmeni.

Bulatović je rekao da je na sastanku bilo reči o dolasku novih nemačkih investitora u Niš i naglasio da je ambasador obećao da će nemačkoj poslovnoj zajednici preneti poruku da je Niš povoljno mesto za investiranje.
On je istakao da je na sastanku bilo reči i o uspostavljanju saradnje u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, sporta, turizma.
Šib je rekao da će ohrabriti nemačke investitore da svoj “pogled” usmere na jug Srbije i Niš.
“Uslovi su povoljni, postoji priključak na auto-put i aerodrom. Bilo bi lepo ukoliko bi mogli da uspostavimo jednu vrstu partnerstva izmedju Niša i jednog od nemačkih gradova sa kojima već postoji avionska veza. Ambasada Nemačke će pružiti podršku za takvu saradnju”, izjavio je Šib.
Aleksandar Milićević

Predsednik regionalne privredne komore Niš Aleksandar Milićević je istakao da je izvoz u Nemačku firmi sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga porastao  u 2019. godini u odnosu na 2018. godinu za 40 odsto i dostigao je 216 miliona evra,
Milićević je kazao da je uvoz proizvoda iz Nemačke kompanija sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga i dalje manji od uvoza i u 2019. godini iznosio je 180 miliona evra.

On je dodao da nemačke kompanije  u svojim fabrikama na području tri pomenuta okruga zapošljavaju oko 7.000 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde