Naslovna Društvo Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ humanitarnom akcijom pomažu talentima

Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ humanitarnom akcijom pomažu talentima

0
PODELI
Danilo Đokić foto: V.P.

„Budi human, pomogni drugome“ je parola koju slobodno možemo da povežemo sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ koja, osim što je poznata po Festivalu „Nauk nije bauk“ postaje sve prepoznatljivija po humanosti svojih đaka koji koriste svaku priliku da pomognu drugima. Tako je i sada. 

Na predlog Učeničkog parlamenta ove Gimnazije i predsednika Danila Đokića, učenika četvrtog razreda matematičkog smera, biće organizovan turnir u malom fudbalu. Novac od kotizacija ekipa namenjen je za pomoć talentovanim učenicima, posebno kada se radi o odlasku na takmičenja. Tim povodom se Danilo Đokić obratio za pomoć i načelnici Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, a molba sa ticala slobodnih termina za utakmice u Hali Čair kako bi što više novca ostalo za one kojima je namenjen.

„Planirali smo humanitarni događaj koji je namenjen mladima, a u pitanju je Humanitarni turnir u malom fudbalu  koji bi se održao u Hali Čair u martu. Na taj način bi smo omogućili mladima da se i u zimskom periodu bave sportom, da pokažu svoje umeće  na parketu, ali bi novac prikupljen na turniru bio namenjen mladim talentima“, kaže Danilo Đokić.

Prema njegovim rečima Učenički parlament ima saradnju sa Fondacijom Zajedno za mlade dr Danice Grujičić sa kojom su već imali nekoliko zajedničkih akcija.

„Novac koji sada prikupimo namenjen je svim mladim talentima sa teritorije Nišavskog upravnog okruga bez obzira u kojoj se opštini oni nalazili. Biće usmeren, uglavnom, za pokrivanje troškova odlaska talentovanih učenika na takmičenja jer je to za njih i njihove porodice pa i same škole uvek bio problem. Posebno je teško onim učenicima koji odlaze na međunarodna takmičenja za koja su putni troškovi visoki“, objašnjava Danilo Đokić.

On je dodao da će samom Humanitarnom turnitu prisustvovati dr Danica Grujičić koja će, zajedno sa načelnicom Draganom Sotirovski uručiti medalje i pehare najboljim ekipama.

Inače, ovo nije prva humanitarna kacija koju organizuju učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

„Već smo stekli odlično iskustvo u oragnizovanju ovakvih turnira jer smo već organizovali turnir u košarci septembra tako da nam to nije strano“, dodaje Danilo Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde