Naslovna Društvo Dobra vest za stanovnike Duvaništa – park je moguć kod “Stop Šopa”

Dobra vest za stanovnike Duvaništa – park je moguć kod “Stop Šopa”

105
0
PODELI

Želja stanovnika Duvaništa da prostor između Stop šopa i Bulevara Medijana, koji je već godinama zarastao u korov i žbunje, bude pretvoren u jedini park u tom delu grada, nije neostvariva, mišljenje je direktora JP Zavod za urbanizam Miodraga Stankovića.

Stanković je rekao da podizanje parka na toj lokaciji predstavlja zapravo odličnu ideju s obzirom da se radi o zemljištu koje se nalazi u zaštićenoj zoni u kojoj ne sme da se gradi.

Bulevar Medijana

„U tom delu grada pored vodovada nikada neće biti dozvoljena bilo kakva gradnja. Reč je o „zelenoj zoni“, a park se uklapa u tu zonu. Zemljište je delom vlasništvo grada, a delom privatnih lica, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem, parcele mogu da se otkupe i napravi park“, rekao je Stanković.

On je kazao da je, dugoročno gledano, park predviđen i na lokaciji „Ženeva“ kod Niške Banje i na nekim manjim lokacijama pored Nišave, poput lokacije pored hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

„Pored Somborskog bulevara ka Matejevačkoj petlji planirana je jedna površina za izgradnju nove škole, vrtića i parka. To je jedno veliko novo naselje kome je zaista potreban park“, izjavio je Stanković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde