Naslovna Sve vesti Niš Predsednik PU Preslap kreće u pohod na Akonkagvu

Predsednik PU Preslap kreće u pohod na Akonkagvu

89
0
PODELI

Nišlija Miroslav Dokman predstavljaće Niš u ekpediciji na najviši vrh južne i zapadne polulopte planete Zemlje – Akongagvu od 28. januara do 22. februara 2020.godine. Povodom ispraćaja na ovaj težak poduhvat organizovan je prijem u Gradskoj kući gde su mu srećan pohod poželeli gradonačelnik  Niša Darko Bulatović, član Gradskog veća Grada Niša Branislav Kačar i pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević.

Predsednik planinarskog udruženja “Preslap” Miroslav Dokman istakao je da je prijem u Gradskoj kući velika čast za njega, ali i obaveza i odgovornost.

” Na meni je da budem staložen, odlučan, hrabar, i iznad svega mudar, da zajedno sa “družinom snova” Zorana Pavlovića Paće, i u dalekoj Argentini budem ono što sam i u svakodnevnom životu – predstavnik Grada Niša, službenik Gradske uprave Grada Niša, i da na Akonkagvu iznesem zastavu voljenoga grada. I da se vratim, živ i zdrav, spremniji nego ikada, da nastavimo zajedno sa predanim radom na izgradnji Niša, na komunalnom uređenju, na privlačenju investicija, na povećanju zaposlenosti, na realizaciji ulaganja u oblasti kulture,” istakao je Dokman.

Planinari kreću u osvajanje Akonkagve pod vođstvom Zorana Pavlovića Paće iz Predejana, od 28.januara do 22.februara 2020.godine. U to vreme biće izvedena ekspedicija na vrh  koji se nalazi na 6962 metara nadmorske visine i koji predstavlja najviši vrh planinskog masiva Andi.

Na ekspediciji će učestvovati šestorica planinara iz Srbije, Hrvatske i Severne Makedonije. Srbiju će, pored Zorana Pavlovića Paće, predstavljati još i Dragan Tadić, Dejan Milojević i Miroslav Dokman, iz Hrvatske, put Akonkagve kreće Predrag Lučić, a Sašo Paligora je predstavnik Severne Makedonije. 

Miroslav Dokman, predsednik Planinarskog društva „Preslap“  tako ima priliku da postane četvrti Nišlija koji je zakoračio na Akonkagvu. Na Akonkagvu su se popeli pokojni Zoran Miletić, zatim Slobodan Gejo i Igor Radosavljević. Nišlija Miroslav Dokman na ekspediciju nosi svečanu zastavu Grada Niša, koju je već isticao na planini Fudži u Japanu i na Mon Blanu, najvišem vrhu Alpa.

Svi učesnici ekspedicije izuzetno su iskusni, i već su učestvovali na ekspedicijama na Elbrusu, najvišem vrhu Evrope, na Mon Blanu i ostalim vrhovima Alpa, na Kilimandžaru, popeli su se na većinu planina Srbije i Balkanskog poluostrva.

Nišlija  Miroslav Dokman tvrdi da će učešće na ekspediciji na Akonkagvi, za njega biti vrhunac dugogodišnje i bogate sportske karijere.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde