Naslovna Društvo „Leteći tenkovi“ na vežbi u Nišu

„Leteći tenkovi“ na vežbi u Nišu

89
0
PODELI
foto: Ministarstvo odbrane

Na aerodromu “Narednik – pilot Mihajlo Petrović” u Nišu juče je održana letačka obuka pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35, takozvanim „letećim tenkovima“.

Obuci su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića

Ministar Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

Zahvaljujući uporno6sti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske”, rekao je ministar odbrane.

On se uverio u dostignuti stepen obučenost posada, kao i u vrhunske performanse helikoptera Mi-35, koji važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima.

foto: Ministarstvo odbrane

Osnovne odlike Mi-35 su velika vatrena moć i snažan oklop, a nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopnenih i specijalnih snaga.

Helikopteri Mi-35 poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde