Naslovna Sve vesti Bela Palanka Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković najavio rešavanje problema vodosnabdevanja u selima

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković najavio rešavanje problema vodosnabdevanja u selima

83
0
PODELI

Predsednik OO Srspke napredne stranke Goran Miljković i predsednik opštine održao je prijem za predsednike Mesnih zajednica sa teritorije opštine Bela Palanka.

”Godinu za nama možemo oceniti veoma uspešnom u pogledu sprovedenih aktivnosti u selima naše opštine. Međutim još uvek postoje problemi koje moramo rešavati kako bi se meštanima svih sela omogućili osnovni uslovi za život, istakao je Miljković i zahvalio se svima koji su došli na prijem kako bi zajedno analizirali urađeno i definisali prioritete za 2020.godinu.

”Najviše smo radili na uređenju i sanaciji lokalnih puteva, angažovali smo nadležne službe na čišćenju seoskih grobalja, putnih pojaseva. Neke mesne zajednice su imale inicijativu za obnovu objekata u selu i same pokrenule aktivnosti. Takvim meštanima sela lokalna samouprava uvek izlazi u susret jer postoji volja samih građana da menjaju uslove živora. ”- rekao je Miljković koji je za 2020.godinu najavio uređenje svih lokalnih puteva koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora 10.

On je najavio i rekonstrukciju vodovodnih mreža u selima u naredne 5 godine i rešavanje problema sa selima koja su priključena na regionalni vodovod Ljuberađa – Niš a imaju probleme sa velikim dugovanjima prema JKP Naisus.

”Novo selo priključićemo na gradski vodovod u 2020.godini a radićemo projektno tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vodovoda u Crvenoj Reci, Moklištu, Sinjcu, Šljivoviku, Bežištu, Donjoj i Gornjoj Koritnici. Ovim smo spremni za konkurisanje za sredstva iz velikog Investicionog plana koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Očekuje nas uređenje seoskih domova, seoskih zdravstvenih ambulanti, autobuskih stajališta”- istakao je Goran Miljković koji je pozvao sve koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva da se jave na konkurs nadležnog ministarstva i ostvare pravo na subvencije.

”Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i naše nadležne službe će vam pomoći u vezi problema koje imate u vašim selima . Pružamo vam podršku za izradu biznis planova iz oblasti poljoprivrede ako konkurišete za subvencije koje nudi opština ili ministarstvo. ”- rekao je Goran Miljković.

Predsednici mesnih zajednica su se zahvalili na prijemu i mogućnosti da u direktnom razgovoru iznesu svoja zapažanja, probleme. Na kraju sastanka zaključeno je da je potrebna stalna saradnja i zajednički dogovor kako bi se sve aktivnosti brže i efikasnije sprovodile.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde