Naslovna Društvo Legendarni Boban Stanković u KKK “Nais”

Legendarni Boban Stanković u KKK “Nais”

67
0
PODELI
Boban Stanković na dodeli priznanja za najbolju petorku

Jedan od najboljih naših igrača košarke u kolicima, Boban Stanković, dogovorio je jednonedeljnu saradnju sa KKK “Nais” iz Niša. Ovo nije prvi put da naš reprezentativac sarađuje sa ekipom iz Niša. Sredinom septembra je u dresu “Naisa” nastupao na turniru u Bijeljini. Sada će nastupati sa KKK “Nais” na utakmicama u Sofiji protiv KKK “Levski” – Sofija i Kruševcu protiv matičnog KKK “Singidunum” – Beograd, ali će pomagati treneru Miljanu Hadžoviću na treninzima.

“Prija mi saradnja sa niškim klubom, imaju sjajnu organizaciju za kratko vreme postojanja. Trener “Naisovaca”, Miljan Hadžović, delio je, kao član stručnog štaba reprezentacije, celo prošlo leto sa nama igračima dobro i zlo – epilog je bio drugo mesto na  EP C divizije i plasman u višu B diviziju. I igrači KKK “Nais” redovno treniraju, mislim da će u godinama koje dolaze Aleksandar Dinić biti igrač međunarodne klase. Utakmice u Sofiji su prilika da igrači napreduju sa iskusnijim igračima kao što je moja malenkost. S druge strane, održavam formu za dalje reprezentativne akcije i nacionalni šampionat u Grčkoj”, kaže legendarni Boban Stanković.

Trener KKK “Nais”, Miljan Hadžović, ne krije zadovoljstvo što će jedan igračmeđunarodne klase podići kvalitet treninga i igre niških igrača.

“Moji igrači će pored vrhunskih košarkaških kvaliteta imati priliku da upoznaju Bobana Stankovića i kao čoveka. Imaće priliku da izbliza vide dnevne rutine i način sportskog ponašanja i života. Radujem se svakom susretu i saradnji sa Bobanom, a biće jako korisno da ista traje nedelju dana. Napredovaćemo svi”, naglašava  Miljan Hadžović. 

Boban Stanković  je imao 13 godina, tokom šetnje, na putu ka rođacima, iz mraka je pucano na njegovog brata i njega. Brat je ostao, srećom, nepovređen, a Boban Stanković je zadobio četiri prostrelne rane u predelu kičme. Kao osoba sa paraplegijom, za kretanje je morao da koristi kolica.

Najbolja petorka na EP C divizije Boban Stanković drugi sleva i Elvis Fakić prvi sleva

Srednju školu specijalizovanu za školovanje učenika sa teškoćama u kretanju Pravno brotehnički smer sv. Nikola Zabjelo je završio u Podgorici. Boravio je u Centru za rehabilitaciju i profesionalno ospsobljavanje „Sv. Nikola“ u Podgorici, gde je završio školovanje za na pravno-birotehničkom smeru. 

Bavio se mnogim sportovima, atletika, plivanje, džet-ski, ali je najuspešniji u košarci u kolicima. Igrao je za: KKK „Singidunum“ – Beograd, KKK „Bijeljina“ – Bijeljina, KKK „Vrbas“ – Banja Luka, KKK „Megas Aleksandros“ – Solun,  KKK „Atlas“ – Atina, osvojeno pod dva puta prvenstvo Grčke, nacionalni kup i individualna nagrada za najboljeg igrača Grčke. Učestvovao je kao reprezentativac Srbije na tri EP C divizije: 2015. u Lisabonu, 5. mesto, 2017. u Brnu, 5. mesto i 2019. u Sofiji, 2. mesto i plasman u B diviziju. Izabran je u idealnu petorku poslednjeg EP.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde