Naslovna Društvo Žandarmerija darivala igračkama male pacijente u Kliničkom centru

Žandarmerija darivala igračkama male pacijente u Kliničkom centru

82
0
PODELI

Pripadnici niškog odreda Žandarmerije uručili su  paketiće sa igračkama i slatkišima deci koja se nalaze na lečenju u Kliničkom centru.  Direktor Kliničkog centra prpfesor dr Zoran Radovanović zahvalio je žandarmima na gestu koji svake godine donese radost na Dečju kliniku.

“Ova akcija traje šest godina zaredom i ovi divni ljudi  na ovaj način pokazuju svoje pravo lice, kao očevi, majke, braća, sestre…. Oni su skupili sredstva za poklone za pacijente Dečjeg i Hematoonkološkog odeljenja da bi im ulepšali dane na lečenju. To nije usputna akcija, prethodila joj je priprema kako bi svako dete dobilo adekvatan paketić prema polu i uzrastu. Ova akcija pokazuje vrednost ovih ljudi, njihovu brigu za najmlađe jer, iako su do pre neki dan bili na terenu, nisu na njih zaboravili”,  kazao je Radovanović. 

Potpukovnik Ivan Valjarević, pomoćnik komandanta niškog odreda je istako da su se akciji priključili svi pripadnici Žandarmerije. 

“Želimo da zaista usrećimo ovu decu pa se pre kupovine poklona uvek  čujemo sa zaposlenima, saznamo tačan broj dece, uzrast i pol i u skladu sa tim i pripremimo paketiće. Nećemo na ovom stati, razgovaraćemo sa nadležnima da vidimo šta im je još potrebno pa ćemo ponovo doći”, kazao je Valjarević. 

Dr Anđelka Slavković, direktorka Dečije hirurške klinike je kazala je da je dvadesetoro dece, koliko ih je trenutno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, veoma srećno što su im žandarmi došli u goste.

“Zahvalni smo na  najavi da će nam pomagati i nadalje jer smo u procesu otvaranja Urgentnog i Centra za perinatalnu hirurgiju na Dečjoj hiriruškoj  klinici”, kazala je Slavković. 

Žandarmeriji se zahvalila i direktor Dečje interne klinike dr Emilija Golubović.

“Na našoj klinici je na lečenju osamedesetoro dece od kojih desetak na Hematonkologiji. U ime te dece se zahvaljujem žandarmeriji, oni nas obraduju ne samo paketićima već i snagom i energijom koju uvek unesu u ovaj prostor”, istakla  je dr Emilija Golubović. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde