Naslovna Društvo Raspisan deseti nagradni konkurs za kreativne i inovativne radove „Evropski dnevnik“

Raspisan deseti nagradni konkurs za kreativne i inovativne radove „Evropski dnevnik“

54
0
PODELI

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za učenike i nastavnike srednjih škola u Srbiji do 31. januara 2020. godine.  

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“ i to:

  • EU i Srbija;
  • EU u tvom svakodnevnom životu;
  • Mitovi o EU;
  • Ljudska prava;
  • Životna sredina i klimatske promene;
  • Prevencija nasilja;
  • Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Učenici svoje radove mogu kreirati u pet različitih kategorija: fotografija, dizajn, video format, strip/karikatura ili multimedijalni format. Najboljih 15 radova (po tri u svakoj kategoriji) biće nagrađeno sedmodnevnim putovanjem u tri zemlje Evropske unije – Italiju, Mađarsku i Austriju. 

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju učenici prvog, drugog i trećeg razreda svih srednjih škola u Srbiji. 

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.  

Publikaciju „Evropski Dnevnik 2019-2020” i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pronaći na sajtu: www.evropskidnevnik.rs 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde