Naslovna Društvo Potpisan Sporazum o realizaciji projekta “Tehnopark Srbija 2”

Potpisan Sporazum o realizaciji projekta “Tehnopark Srbija 2”

58
0
PODELI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisali su Sporazum o realizaciji projekta “Tehnopark Srbija 2” koji sprovodi NTP Beograd, a sufinansiraju Vlada Švajcarske konfederacije i Grad Niš kroz subvencionisanje rada doo NTP Niš.

Sporazumu je prethodilo potpisivanje Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske konfederacije, kojim se omogućava bespovratna pomoć od 65.000.000 dinara.

Planirano je da se projektom razviju šeme za finansiranje početnog kapitala za podršku startapovima u fazi razvoja u iznosu od 1.100.000 do do 1. 700.000 za 25 startapova, pružanje podrške za razvoj detaljnog poslovnog modela, pozicioniranje i promociju NTP-a, obuke i mentoringa, i podizanje kapaciteta NTP-a da pruži kompanijama podršku za promociju izvoza, prava intelektualne svojine, uvođenje mera podrške finansiranju itd.

Kroz projekat će se raditi na jačanju visokotehnološkog preduzetništva, kreiranje uslova za promociju kulture inovacija i pozicioniranje Niša kao centra ekonomije znanja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde