Naslovna Društvo Daglas Dold  i Zoran Krasić dobili svoje ulice u Nišu 

Daglas Dold  i Zoran Krasić dobili svoje ulice u Nišu 

0
PODELI

Ulica Pohorska na Trošarini ubuduće će nositi naziv Daglasa Dolda, šefa američke delegacije Crvenog krsta u Srbiji za vreme Prvog svetskog rata, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine grada Niša.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke dr Zoran Perišić rekao je da će Dold dobiti svoju ulicu upravo na mestu gde je izašao pred bugarsku vojsku sa tadašnjim vladikom niškim Dositejem i sprečio uništenje grada.

„Lečeći srpski narod u Srbiji i u Bosni od pegavog tifusa i vaški, Dold je koristio prah od kojeg je oslepeo. Slep se vratio u Ameriku zanavek voleći Srbiju“, rekao je Perišić.

On je istakao da je predlog za dodelu imena Daglasa Dolda jednoj ulici u Nišu potekao od Društva američko-srpskog prijateljstva.

Skupština Grada Niša donela je odluku da jedna niška ulica dobije ime po bivšem ministru trgovine i narodnom poslaniku, političaru i visokom funkcioneru Srpske radikalne stranke Zoranu Krasiću (1956-2018).

Odbornik Ruske stranke

Na sednici Skupštine grada nije razmatran predlog odbornika Ruske stranke Miroslava Milosavljevića da Odbor za imenovanje ulica i trgova predloži promenu naziva ulice Dragiše Cvetkovića.

Milosavljević je rekao da naziv te ulice mora da se promeni jer je Cvetković 1939. godine doneo „rasne zakone Adolfa Hitlera“ protiv Jevreja i Roma.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde