Naslovna Društvo Na dijalizu u što udobnijem vozilu

Na dijalizu u što udobnijem vozilu

0
PODELI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović predao je direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Slavoljubu Živadinoviću ključeve transportnog vozila za prevoz pacijenata na dijalizu za koje je iz budžeta grada izdvojeno tri miliona dinara.  

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića u planu je nabavila još jednog vozila u ovoj godini.

„Od 2006.godine ovo je prvi put da  grad na ovaj način, ne finansijskim sredstvima već konkretno, sanitetskim vozilom, pomaže rad ove značajne zdravstvene institucije. Vozilo je nabavljeno na predlog Hitne medicinske  pomoći, a namenjeno je pacijentima, odnosno njihovom prevozu na hemodijalizu. Dosadašnja vozila koja su korišćena nisu bila adekvatna i prilagođavana su pacijentima. Ove godine ćemo obezbediti još jedno vozilo koje će biti od posebne važnosti pre svega za pacijente“,  istakao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Novo transportno vozilo koštalo je grad 3 miliona dinara

Direktor Hitne medicinske pomoći u Nišu dr Slavoljub Živadinović se zahvalio u ime svih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Grad na ovaj način pomaže svoju Hitnu pomoć jer bez obzira ko je osnivač ovo je naša, niška, Hitna pomoć koja pruža pomoć  pacijentima na teritoriji grada Niša“, dodao je Živadinović.

Prema njegovim rečima  ovo je prvo originalno putničko vozilo i do sada su vozila prepravljana. Posebno se insistiralo na tome da u delu gde se prevoze putnici bude grejanja kako bi njima bilo udobnije.

Primopredaji ključeva prisustvovao je dr Saša Živić, gradski većnik resorno zadužen za zdravstvo.

Prošle godine smo za Zavod za hitnu medicinsku pomoć izdvojili 17,5 miliona dinara. Plan za prvi  kvartal ove godine je kupovina još jednog vozila a Zavod će reći na osnovu njihovih potreba da li će to biti sanitetsko ili transportno vozilo. I ove godine u budžetu imamo opredeljenih 17,5 miliona  dinara za pomoć Zavodu“, istako je dr Saša Živić.

On je dodao da će ove godine biti sređen i prilaz Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde