Naslovna Društvo Projekti prekogranične saradnje – prijave do 9. februara

Projekti prekogranične saradnje – prijave do 9. februara

0
PODELI

Program prekogranične saradnje namenjen organizacijama civilnog društva, jedinicma lokalne samouprave i  javnim institucijama koji podrazumeva jačanje dijaloga između Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore predstavljen je na Univerzitetu u Nišu.

U toku prošle godine u razgovorima na različite teme između Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne gore, učestvovalo je  oko 1200 adolescenata, mladih, nastvanika, predstavnika civilnog društva i privatnog sektora. Tokom tih razgovora precizirane su bitne teme za bolju komunikaciju između tri države. Ove teme suština su i konkursa koji je u toku i traje do 9.februara.

“Konkretne teme su jačanje kapaciteta mladih, unapređenje medijske informacione pismenosti i medijsko izveštavanje, unapređenje dijaloga i delovanje za opšte dobro, unapređenje obrazovnog sistema, unapređenje ravnopravnosti polova, promovisanje kulturne raznolikosti i međukulturnog razumevanja kao i zaštita životne sredine”, nabraja Jelena Ristić Beronja ispred UNICEF-a Srbije.

Reč je o partnerskim projektima za koje je potrebno obezbediti minimum dva partnera iz pomenutih država koji se finansiraju kroz zajednički regionalni program Ujedinjenih nacija pod nazivom  Promovisanje dijaloga i društvene kohezije. Ukupan fond za finansiranje iznosi 600.000 evra. Projekti treba da budu realizovani od 1.aprila do 1. novembra ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde