Naslovna Društvo Prezentacija studija na Centralnoevropskom univerzitetu (CEU) u Beču 

Prezentacija studija na Centralnoevropskom univerzitetu (CEU) u Beču 

41
0
PODELI

Centralnoevropski univerzitet (CEU) u Beču raspisao je konkurs za upis na osnovne, master i doktorske studije sa stipendijom za školsku 2020/2021. godinu. Rok za prijavu je 30. januar 2020. godine

Svi koji žele da saznaju više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama, mogu da dođu na prezentaciju koja će biti održana u EU Info kutku u Nišu (Vožda Karađorđa 5) u petak, 17. januara od 15h

Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, svi zainteresovani za prisustvo prezentaciji treba da se prijave na officenis@euinfo.rs ili telefonom na 018/254-461, najkasnije do 16. januara u 19h. 

Lociran u Beču, CEU okuplja studente iz više od 100 zemalja. Najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a u prethodnoj školskoj godini neki vid finansijske podrške je dobilo više od 82% studenata.

Centralnoevropski univerzitet je stekao reputaciju prestižnog  univerziteta koji neguje multinacionalno i multikulturalno okruženje. U 2017. godini zauzeo je  39. mesto na rang listi najboljih svetskih visokoškolskih institucija (Times Higher Education Best Young University Rankings). 

Univerzitet je akreditovan u Sjedinjenim američkim državama, Austriji i u Mađarskoj i nudi čak 48 multidisciplinarnih  programa, na 14 departmana za master i doktorske  studije. Na CEU-u postoji i 20 istraživačkih centara i centara za inovacije.

Oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu su uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, pa studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne  druge, a na CEU-u postoje i dve škole: Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). 

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u 68 zemalja. Alumnisti  CEU-a  često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako više od 200 alumnista na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je  zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a više od 300 zaposleno je u nekoj od međunarodnih organizacija kao što  su Svetska banka, Organizacija za evropsku Saradnju i bezbednost (OEBS) i  brojnim drugim.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde