Naslovna ŠTO da ne KAŽEM ŠTO DA NE KAŽEM – BEŽANJE OD STVARNOSTI

ŠTO DA NE KAŽEM – BEŽANJE OD STVARNOSTI

90
0
PODELI

Imamo si mi ovih dana još jednu zanimaciju, koja nas odvlači od naših briga i problema. Šta će biti sa kraljevskim parom Megan Markl i princom Čarlsom. Napuštaju kraljvsku porodicu i hoće sami da zarađuju za život. „Alal vera“ i „Ludi li su“ dva su oprečna komentara, čiji tok pratimo pomno na društvenim mrežama. Uživeli smo se u događaj, ko da smo mi na njihovom mestu.

Britanska kraljica Elizabeta II obznanila je javnosti da pruža punu podršku princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl, u njihovoj želji da nastave da žive uz veću nezavisnost i drugačije usmerenje porodičnog života, ali je dodala i da se nada da će zadržati dužnosti koje im pripadaju. Jedini prostor u kojem vojvoda i vojvotkinja od Saseksa mogu da budu nezavisni, a da zadrže trenutna zaduženja jeste polje finansija.

Oni žele da budu finansijski nezavisni i ne žele da finansiraju svoj život novcem poreskih obveznika, rekli su donoseći ovu životnu odluku. Pa se mi ozbiljno zabrinusmo kako će da žive i šta li će da rade?

Uteha za zabrinute – Biznis insajder piše da će mladi par “lako do svoje prve” milijarde…

Dejvid Hej, CEO firme Brand Finance govorio je o tome koliki se potencijal za razvoj brenda krije u njihovoj popularnosti. Prve milijarde će, dakle, stići ko od šale. Ni prstom ne moraju da mrdnu, a vi što nemate ni za komunalije, samo nastavite da se sekirate.

“Uticaj Megan Markl vidi se i po tome što sve što ona premijerno obuče bukvalno nestane iz prodavnica u vrlo kratkom roku”, ističe Hej.

Njihov zajednički Instagram nalog je dobio 190.000 novih pratilaca u poslednjih sedam dana od kako su objavili povlačenje, prenosi Nedeljnik. Stručnjaci smatraju da bi po svakom sponzorisanom postu, par mogao da dobije 150.000 dolara. I to je početna cena. Tu se krije kapital za Hari i Megan.Čini se da prva milijarda neće biti problematična.

Jel vam sad laknulo na duši? Megan i Hari su dobro, odlično su i živeće dugo i srećno do kraja života. Kako su kraljevi i carevi, uostalom, oduvek živeli u bajkama.

Nego, šta ćemo mi sami sa sobom i našim životima, koje smo batalili živeći tuđe. Uhvatimo se nečega, ko pijan plota, i ne popuštamo. Dok se „slučaj ne razmrsi”. U međuvremenu ne razmišljamo o ličnim problemima, o nemaštini, o mukama koje imamo. Nekako nam je uvek jednostavnije i lakše da brinemo tuđe brige, njima pokrivajući svoje. A vreme leti, život prolazi, peščani sat curi nemilosrdno. Kada se povremeno setimo svog života, počnemo panično da tražimo krivca za svoje nedaće, i nađemo ga u nekom drugom – počev od države, pa do šefa na poslu koji nam ne dozvoljava da mrdnemo, napredujemo i izvučemo se iz bede.

A priča, danas, koliko voliš. Zamajavanja do iznemoglosti i nazad. Izveštačenog života „ko bajagi” na svakom koraku. Glumatanja na pretek. Ponekad mi se čini da smo nečim omađijani. Da ne možemo da se izvučemo iz začaranog kruga u kojem sve pronađemo, osim sebe i mogućnosti da sebi pomognemo i život učinimo drugačijim. Da se latimo motike i nešto za sebe učinimo. Što je najgore i našu decu učimo da liče na nas. Učimo ih da do leba mogu i bez motike. A ono neće. Neće i ne može. Mogu to Megan Markl i princ Hari, mogu oni sa svojim titulama koje će zadržati i pošto su se odmetnuli, ali mi ne možemo.

Gubeći svakodnevno vreme u sportskoj aktivnosti koja se zove “bežanje od stvarnosti”, ukopali smo se do guše. Toliko smo se ukopali da nam je najpre potrebno da iz provalije izađemo, pa tek onda uzmemo motiku u ruke i krenemo da nešto učinimo za sebe. Niko to neće umesto nas – ni Vučić, ni Perić, ni Mikić, ni Žikić. Ponajmanje Megan i Hari, kojima je sve dato, pa i kada im je uzeto. Čak im i mi dajemo. Svoje vreme, baveći se njima. A vreme je novac, novac koji sami gutamo, dok nam peščani sat curi, i curi….ne pitajući nas kako smo, i da li nam nešto treba.

Njima će milijarda kapnuti ko od šale? A nama? Nama može da kapne samo neki neplaćeni račun, dok se mi zamajavamo tuđim životima.

16.Januar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde