Naslovna Društvo Radovi na Bulevaru Nikola Tesla privode se kraju, saobraćaj kreće ovog vikenda

Radovi na Bulevaru Nikola Tesla privode se kraju, saobraćaj kreće ovog vikenda

0
PODELI

Prema rečima Miloša Miloševića, pomoćnika gradonačelnika Niša, radovi na izgradnji kolektora koji se gradi na Bulevaru Nikola Tesla uskoro će biti završeni, a ovog vikenda je pušten i saobraćaj na ovoj saobraćajnici.

“Zbog vremenskih uslova koji nas prate ovih dana jako je teško precizno odrediti  kada će ceo Bulevar Nikole Tesle biti vraćen u prvobitno stanje”, kaže Miloš Milošević. “Smatrali smo da je moglo da se uradi više na samom kolovozu kako ne bi bilo dodatnih smetnji, ali vreme nas je sprečilo u tome da sve dovedemo do kraja. Zbog toga smo odlučili da ovog vikenda pustimo saobraćaj koji će, doduše, biti malo usporen”, kazao je Milošević.

On je dodao da je potrebno da se sačeka za konačnu rekonstrukciju Bulevara da se aspfalt dovoljno slegne kako ne bi došlo do njegovog pucanja, ali će i ti radovi biti završeni do proleća.

Milošević dodaje da će se na Bulevaru Nikola Tesala graditi i dva kružna toka.

„Jedan će se nalaziti na mestu gde se Bulevar Nikole Tesle ukršta sa ulicom Aleksandra Medvedeva, a drugu u Jagodin mali ispred samog mosta. U tom delu grada  nas tek očekuju radovi, ali pre toga, zbog velike frekvencije saobraćaja u tom delu grada , pokušaćemo nekim preusmeravanjem saobraćaja da rešimo i taj problem. Moja je molba da građani shvate od kakve su važnosti za grad objekti koje gradimo i da se naoružaju strpljenjem“, poručuje Milošević.

Osim za Naučno-tehnološki park i novi studentski dom, izgradnja ovog kolektora, važna je i za novi stambeni kompleks koji će biti sagrađen u tom delu grada. Prema rečima pomočnika gradonačelnika Niša Miloša Miloševića gradi se objekat koji je od posebnog značaka za grad. Vrednost objekta je preko 50 miliona dinara, finansira se iz budžeta Republike Srbije, odnosno Kancelarije za javna ulaganja. Izgradnja kolektora nije bila planirana kada je počela izgradnja Naučno-tehnološkog parka i radovi su naknadno odobreni.

„Srećni smo da je Niš dobio  odobrenje za izgradnju jednog tako važnog objekta obzirom da će na taj kolektor biti vezan i Naučno-tehnološki park ali i svi objekti koji se grade oko Elektronskog fakulteta kao i novo naselje u kasarni Ardija koje treba da se radi u narednom periodu“,  Miloš Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde