Naslovna Sve vesti Niš Održan Međunarodni plivački miting “Sveti Nikola”

Održan Međunarodni plivački miting “Sveti Nikola”

274
0
PODELI
foto: PK Sveti Nikola

Na bazenima S.C. Čair u organzaciji plivačkog kluba “Sveti Nikola”, ovog vikenda, održan je 26. medjunarodni plivački miting “Sveti Nikola”.

U izuzetno jakoj konkurenciji, 477 plivača iz 46 klubova iz Bugarske, Makedonije, Malte, Grčke i Srbije, najuspešniji su bili Ratkov Nikola, P.K. Radnički 1969, u muškoj konkurenciji i Bogdanović Jovana, P.K. Sparta, u ženskoj konkurenciji koji su proglašeni za najbolje takmičare mitinga.

U memorijalnoj trci „Aleksandar Jovanović“ 50m delfin stilom, pehare su osvojili Petković Andrija u muškoj i Kaljević Mina u ženskoj konkurenciji.

Najuspešniji u ekipnom plasmanu bio je P.K. “11. April” sa osvojenih 27 medalja (10 zlatnih, 8 srebrnih i 9 bronzanih) u apsolutnoj konkurenciji.

Mitić Bogdan i Didić Dimitrije

Medalje za niški klub osvojili su: Canić Uroš, Ćirić Tadija, Milošević Vuk, Tošić Ilija, Stojić Uroš, Mitić Petar, Mitić Bogdan, Jocić Veljko, Bugarinović Kosta, Milosavljević Dunja i Djordjević Petra.

Mitić Bogdan oborio je državni rekord do 10 godina u disciplini 200m delfin stilom sa vremenom 3:01.43. Mitić Petar proglašen je za najuspešnijeg plivača mitinga u kategoriji plivača 12 godina i mladji sa osovjenih 1299 FINA bodova u zbiru 3 disciplina.

Bogdanović Jovana i predsednik kluba Jovanović Predrag

“Zahvaljujemo se svim klubovima i plivačima koji su učestvovali, gradu Nišu i S.C. Čair, Areni i ostalim sponzorima koji su pomogli naš klub i organizaciju, kao i većniku za sport i omladinu Branislavu Kačaru koji je miting svečano otvorio.” istakli su iz kluba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde