Naslovna Društvo Nišlije Novu godinu čekaju na trgovima širom Evrope

Nišlije Novu godinu čekaju na trgovima širom Evrope

0
PODELI
foto : felixtravel.rs

Prema rečim vlasnika turističkih agencija, Nišlije će, posebno one mlađe Novu godinu dočekati rasuti po belom svetu. Skoro svi aranžmani za doček nove godine u evropskim metroploma su rasprodati.  Atina, Istanbul, Rim, Beč, Berlin, Budimpešta, Atina, Solun, gradovi su koje Nišlije najradije biraju kada je reč o proslavi Nove godine, kažu u niškim turističkim agencijama.

Ovim gradovima se pridružije i Sofija koja je često posećena od strane Nišlija, a tu je i Ohrid koji je poslednjih godina sve atraktivnija destinacija za doček Nove godine. Do nove godine ostalo je nešto manje od dvadeset dana, a oni koji su se već odlučili gde će poželeti svojim najmilijima srećnu 2020. uplaćuju poslednje rate za najluđu noć, ali ima i onih koji će prvo da je dočekaju, a onda će sve to mesecima da otplaćiku.

“Aramžmani za doček nove godine već su rasprodati kada se radi o Sofiji, Ohridu i Atini, a putnici su uglavnom malađe osobe”, kažu u jednoj niškoj turističkoj agenciji.

Zanimljivo je da se  ove godine na spisku gradova gde će Nišlije dočekati Novu godinu nalazi i Rim. Razlog je, kaže Milan Petković, direktor Eurotursa, svionski let iz Niša. Cena ovog aranžmana je 449  eura i može se platiti u šest rata.

Kad se radi o dočeku nove godine u evropksim metropolama tu je i Budimpešta, a cena aranžmana je oko 120 do 130 eura. Zanimljivo je da veliko interesovanje vlada i za Berlin i tradicionalno za Beč.

“Zanimljivo je da starije Nišlije za doček Nove godine biraju bliže i mirnije destinacije, uglavnom banje u Srbiji”, dodaju u agencijama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde