Naslovna Društvo Jubilarni Evropski dnevnik u Nišu

Jubilarni Evropski dnevnik u Nišu

162
0
PODELI

Prezentacija jubilarnog izdanja „Evropskog dnevnika“ za učenike i profesore srednjih škola u Nišu biće održana u petak, 20. decembra od 12 sati u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu.

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je deseti jubilarni nagradni konkurs „Evropski dnevnik“ za kreativne i inovativne radove. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 31. januara 2020. 

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji „Evropski dnevnik 2019/2020“,  EU i Srbija, EU u tvom svakodnevnom životu, Mitovi o EU i Ljudska prava. Teme su i Životna sredina i klimatske promene,  Prevencija nasilja, Evropa – ujedinjeni u raznolikosti.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2020. godine.

Publikacija „Evropski dnevnik 2019/2020“, čije je ovo deseto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama, a poseban deo posvećen je odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živimo.  

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo učenike i profesore da prisustvuju promociji nagradnog konkursa i informišu se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama. 

Prezentaciji u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu mogu prisustvovati zainteresovani učenici i profesori iz svih srednjih škola. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde