Naslovna Društvo Otvorena skijališna sezona na Staroj planini

Otvorena skijališna sezona na Staroj planini

0
PODELI

U prisustvu brojnih nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija otvorena je ski sezona 2019./20. na Staroj planini. Udruženja za očuvanje tradicije i starih zanata, preduzetnici i zadruge za proizvodnju meda, rakije, sira, kačkavalja, peglane kobasice, zimnice, džemova iz Knjaževca, Svrljiga i Pirota uveličali su ovaj divan događaj.

Sinergijom državnih institucija ostvaren je 25% rast broja turista na Staroj planini. Jedina gondola u Srbiji jeste na Staroj planini. SP Resort je restaurirao hotel Babin Zub i hotel u Knjaževcu (Srpskoj Veneciji) šireći poslovanje i razvijajući prelepu ističnu Srbiju. Novi planovi su izgradnja Termalnog resorta u Opštini Knjazevac i izgradnja Sportsko rekreativnog resorta za lov i ribolov na temeljima postojećeg, hotela na Oblačinskom jezeru u Opštini Merošina, koji će od novog auto puta biti udaljen svega 4km.

Danas su direktor SP Resort-a g. Goran Karadžić i predsednica Opštine Merošina g. Sanja Stajić, u prisustvu načelnice Nišavskog upravnog okruga mr Dragane Sotirovski i predsednika Opštine Knjaževac svecano potpisali Memorandum o saradnji na izgradnji Resorta na Oblacinskom jezeru.

Predsednik Opštine Knjaževac je istakao da je sve više mladih koji vide svoju budućnost u zimskom turizmu i vraćaju se korenima.
Samo SP Resort je ostvario 60.000 noćenja u ovoj godini, a u periodu od 10 god. pre postojanja SP Resorta ceo Knjaževački kraj imao je 40.000 noćenja.

SP Resort ima 2 cetvorosedne žičare, jednu gondolu i 13 km staza. Uveli su brojne akcije poput 2 ski vikenda sa 20% popusta, 2 ski nedelje sa 10% popusta.

Načelnica g.Sotirovski je istakla da je Srbija prepoznata na turističkoj mapi sveta, da belezi 1.5 milijardu evra prihoda od turizma i milion noćenja.

Putevi Srbije, u saradnji sa Nišavskim upravnim okrugom, izgradnjom puta Knjaževac-Svrljig doprineli su razvoju privrede i turizma u ovom kraju jer je infrastruktura preduslov za održivi socio-ekonomski razvoj. Aerodrom u Nišu i sve destinacije u prečniku kruga od 100 km su atraktivne, tako da će iste u saradnji turističkih organizacija pod koordinacijom TON biti programski osmisljenje i promovisane u zemlji i svetu.

Pruga Niš-Zaječar u saradnji sa Srbija vozom i istraživačko-razvojnim institucijama doprineće uvođenju novog tutističkog proizvoda – turistički voz.

Akteri u turizmu formiraće Turističku regiju južne i istočne Srbije uz podrsku Vlade Republike Srbije kao sto je to urađeno u centralnoj i zapadnoj Srbiji, Vojvodini.

Privlačenje gostiju iz Azije (Kineskih i dr.turista, dok su turisti iz Indije već zadovoljni gosti) biće pripritet u turističkim sezonama Stare planine u narednim godinama.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde