Naslovna Društvo Đaci OŠ “Desanka Maksimović” dobili novu opremu u učionicama i bezbednije prostorije

Đaci OŠ “Desanka Maksimović” dobili novu opremu u učionicama i bezbednije prostorije

137
0
PODELI

Osnovna škola “Desanka Maksimović” iz Čokota u minuloj kalendarskoj godini je uz pomoć roditelja i donatora, Grada i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja dobila nove klupe, stolice, projektore i računare. Puno je urađeno na bezbednosti učenika osvetljavanjem školskih dvorišta, postavljenem elektronskih brava i čitača na ulaznim vratima, kao i video nadzora u većim školama.

Direktor škole Miljan Bojanić istakao je da je urađeno mnogo na poboljšanju materijalno – tehničkih uslova nastave.

On je rekao i da se radi o veoma razuđenoj školi, sa tri osmogodišnje i šest četvororazrednih škola,i da je potrebno mnogo ulaganja kako bi se stvorili i održali dobri i bezbedni uslovi za rad i učenje. Ističe da je urađeno puno na bezbednost učenika.

Pored redovnog održavanja (renoviranja mokrih čvorova, popločavanja dvorišta, postavljanja kapija, farbanja i sređivanja fasada škola, zamene radijatora i kotlova kako bi se poboljšalo grejanje, zamene dotrajalih podova i slično), u nekoliko škola postavljena je nova stolarija, nabavljen nov školski nameštaj i klime za učionice.

Zahvaljujući donatorima i Ministarstvu prosvete, samo ove godine nabavljeno je oko 40 računara i projektora, tako da su opremljeni ne samo kabineti za informatiku, već se i u matičnoj školi i u izdvojenim odeljenjima u svakoj učionici nalaze laptop i projektor, a određen broj učionica opremljen je i pametnim tablama.
U matičnoj školi od ove godine realizuje se kabinetska nastava i jednosmenski rad.

Direktor škole Miljan Bojanić ističe i da je balon sala u naselju Deveti maj posle višegodišnjeg čekanja puštena u rad, a u matičnoj školi u Čokotu, pored balon sale, formirana je mala sala za fizičko vaspitanje sa spravama za vežbanje, koja se koristi za džudo, gimnastiku, narodne igre, ples.

“U školi se koristi i elektronska baza pomoću koje stručna služba i odeljenske starešine razmenjuju informacije vezane za pedagoško–psihološki rad sa učenicima,” rekao je Bojanić.

Kako bi učenicima bio omogućen što prijatniji boravak u školi, u osmorazrednim školama postavljen je elektronski sistem za označavanje kraja časa – elektronsko zvono i muzika za vreme odmora. Formiran je i đački kutak za druženje u holovima škola.

Bojanić kaže da sve ovo svakako ne bi bilo moguće bez truda i ulaganja onih kojima su deca i njihova bezbednost i školovanje na prvom mestu – roditelja, Opštine Palilula i Grada Niša, Ministarstva prosvete i donatora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde